Mainos

Miksi miehen on niin vaikea sanoa "minä rakastan sinua"? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi miehen on niin vaikea sanoa "minä rakastan sinua"?" kyselee nimimerkki kassu.

Näin miesraati vastasi! 

"Minusta tuntuu, että seurustelun alkuvaiheessa, kun kaikki tunteet ovat voimakkaita, on miehenkin helpompi sanoa "rakastan sinua". Mutta ajan myötä, kun tunteet laimenevat, se rakkauden tunnustaminen ei ikään kuin ole enää mielessä ja tulee kuin automaattisesti olo, että se on itsestään selvää: kun tässä nyt kerran ollaan yhdessä, niin kyllähän sitä myös rakastetaan toista, vaikkei sitä erikseen sanota. 

Itse ainakin olen huomannut, että kun sanoo "rakastan sinua", se tuntuu vähän kuin sananhelinältä, jos ei siinä ole mukana sitä tunnetta. Sen sanominen on hieman vaivaannuttavaa, jos sen sanoo vain ohimennen arjessa. Niitä hetkiä, kun se oikea rakastamisen tunne tulee, on nykyään aika harvassa – sen takia oma-aloitteisesti ei tule kovin usein sanottua, että rakastan sinua."
– 38, sanoisin rakastan sinua aikaisintaan 2 kk seurustelun jälkeen. Sanoisin sen varmasti aikaisemminkin, mutta en halua vaikuttaa liian päällekäyvältä. Silloin ensimmäiselläkin kerralla sanoisin sen aika varovaisesti, jotta pystyisi hieman tunnustella, miten nainen siihen reagoi.

2:02

"Hyvä Kassu; sen sanominen on vaikeaa vain niille, jotka eivät sitä tee ja/tai ymmärtävät sen hokemisen olevan amerikkalaisen elokuvateollisuuden lanseerama hokema. Toisesta voi välittää paljon/sielua repivällä tavalla, ilman, että sitä hokee jatkuvasti."
– 46, sanoisin sen samantien, kun siltä tuntuu/tuntui

""Minä rakastan sinua" ei ole vaikea sanoa, mutta sen voi sanoa vain, kun sitä oikeasti tarkoittaa. Muuten sillä ei ole painoarvoa. Jos kyseinen tulee jo ensimmäisillä treffeillä, niin on aika huolestua."
– 34, en määrittäisi ajallisesti sitä, milloin voisin sanoa "minä rakastan sinua". Ne sanat tulee kuitenkin tunnepohjalta, mutta sanotaan vaikka, että ei ainakaan ensimmäisen ensimmäisen kahden kuukauden aikana. Silloin vielä tutustutaan toiseen.

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.