Miksi maahanmuuttajanuoret ajautuvat jengeihin? Nuorisotyöntekijä listaa syyt: "Se ei ihmetytä minua yhtään"

0:40
Miksi maahanmuuttajanuoret ajautuvat jengeihin? Nuorisotyöntekijä listaa syyt

Lasten- ja nuorten parissa toimivan Aseman lapset -järjestön tiimipäällikkö Heikki Turkka vieraili MTV Uutiset Liven lähetyksessä analysoimassa nuorisorikollisuuteen kytkeytyviä ilmiöitä.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja mtv.fi.

Poliisin mukaan Suomessa on nykyisin viitteitä alle kymmenestä nuorison katujengiryhmittymästä, joihin kuuluu sekä maahanmuuttajataustaisia että suomalaisia nuoria.

Asiantuntijan arvion mukaan maahanmuuttajanuoret saattavat näkyä jengiryhmittymissä ylikorostuneesti, monestakin eri syystä. 

– Se ei ihmetytä minua yhtään, kun teen nuorten kanssa töitä. Jos kieli ei ole hallussa, niin eihän tässä yhteiskunnassa saa samoja mahdollisuuksia pärjätä kouluyhteisöissä, akateemisessa maailmassa tai harrastuksissa, missä hyväksyntää tulisi. Silloin mahdollisuudet ovat paljon pienemmät, Heikki Turkka sanoo.

Ongelmien ennaltaehkäisemiseksi Turkka peräänkuuluttaa tarpeellisten palveluiden saatavuuden tärkeyttä. Hänen mielestään kaikkia maahanmuuttajaperheitä ei välttämättä ole saatu kotoutumaan siten, että niissä osattaisiin pitää huolta nuorista.

Turkan mukaan varsinkin pääkaupunkiseudulla on huomattavissa, että yhteiskunnassa on isompikin yhteiskuntaan integroitumattomien nuorten joukko. Myös niin sanotusta gangsta-maailmasta ammentava roadman-kulttuuri on noussut selkeäksi nuorisoilmiöksi pääkaupunkiseudulla.

Turkan haastattelu on katsottavissa kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta.

MTV Uutiset kiersi viikonloppuna metroasemilla ja ostoskeskuksissa kysymässä nuorilta, millaisia kokemuksia heillä on väkivallasta ja rikoksia tekevistä ikätovereistaan. Katso video ja lue artikkeli täältä. 

8:04
MTV Uutiset haastatteli nuoria Helsingin yössä: Tällaisia uhkia he ovat kohdanneet – katso video.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja