Miksi kissat inhoavat vettä? Tästä on kyse

Kotikissat ovat vuosien saatossa vieraantuneet vedestä eivätkä ne siksi enää mielellään mene pesulle.

Koirat rakastavat yleensä vedessä peuhaamista, mutta kissat taas vihaavat vettä sydämensä kyllyydestä. Tämä on tuttua monille eläimen omistajalle, mutta mistä ero johtuu? Brittijulkaisu Metro paljastaa vastauksen.

Kotikissat osaavat uida, mutta yleensä ne eivät pidä veteen menemisestä, sillä se voi olla niille hyvin uuvuttavaa. On olemassa kuitenkin toinenkin syy, joka liittyy eläinten historiaan.

Kissat ovat vieraantuneet vedestä

Kun kissat kasvatettiin kotikissoiksi perhe-elämään, omistajat erottivat ne vedestä. Eihän kukaan oikeastaan ulkoiluta kissaansa, ainakaan vesisateessa. Tästä syystä vuosisatojen saatossa kissat, kuten myös ihmiset, ovat päättäneet vältellä kastumista. Kastumisesta onkin kehittynyt kissoille epämiellyttävä kokemus.

Lisäksi kotikissojen esi-isät ovat Euroopan ja Afrikan isoja kissoja sekä Kiinan aavikkokissoja. Millään näistä eläimistä ei ollut tarvetta uskaltautua veden äärelle, joten ne eivät ole tottuneet siihen.

Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön: Turkkilainen van -kissarotu rakastaa vettä ja uimista. Se on kotoisin järvialueelta Turkista, jossa kovissa hellelukemissa kissatkin halusivat viilentää itseään vedessä.

Näin peset kissan

Jos kissa ei pidä kastumisesta ja se pitäisi kuitenkin pestä, kannattaa operaatiota lähestyä mukavasti ja varoen. Metro suosittelee laittamaan kissan ensin tyhjään ammeeseen ja varmistamaan, että se tuntee olonsa suhteellisen rauhalliseksi.

Seuraavaksi kissan turkki tulisi kostuttaa kostealla pyyhkeellä ja lämpimällä vedellä, ja sitten hitaasti täyttää amme lämpimällä vedellä. Älä koskaan pese kissaa kuumalla vedellä. Jos shampoota haluaa käyttää, huuhtele kissa kaksi kertaa, jotta aine varmasti lähtee kokonaan turkista.

Kuivaa kissa lämpimällä, pehmeällä pyyhkeellä.

Lähde: Metro

***

1:54

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja