Miksi kauneus on niin tärkeää? Tästä syystä ulkonäöllä on merkitystä

Miksi kauneus on tärkeää, miksi tavoittelemme sitä? Kauneus kumpuaa lähtökohtaisesti sisältäpäin, ja kokonaisvaltaisella kauneudella on merkitystä jopa hyvinvoinnille.

Miksi kauneus vetää ihmisiä ja tilaisuuksia voimallisesti puoleensa? Susan West Kurzinja Tom Monten Herätä kauneutesi – Hyvinvointia luonnosta Dr. Hauschkan tapaan -oppaanmukaan kauneus vetoaa meihin, koska se kumpuaa rakkaudesta. Rakkaus kertoo kauneuden läsnäolosta. Kaunistumisessa onkin lähtökohtaisesti kyse siitä, että rakastaa itseään enemmän kuin ennen.

Itseään rakastava ihminen näytä ruumiillisesti ja henkisesti tasapainoiselta, ja hyvä olo sädehtii ulospäin. Kasvomme ja kehomme heijastavat ruumiillista ja henkistä terveyttämme. Stressi, pelko ja viha taas muuttavat sisäistä maailmaamme ja vaikuttavat samalla negatiivisesti terveyteemme, onnellisuuteemme ja ulkonäköömme. Kauniiksi ja eheäksi tuleminen vaatii tietoista pyrkimystä eroon sisäisistä ristiriidoista.

Lue myös:

Myös ravitsemusterapeutti Anette Palssa muistuttaa, että kauneus lähtee syvemmältä kuin rypyttömästä ihosta tai hoikkuudesta.

– Se on kauhea klisee, mutta sisäinen kauneus ja tyytyväisyys itsestä näkyvät ulospäin. Tärkein kasvojenkohotus on hymy, Anette Palssa muistuttaa.

– Jos keskitämme huomiota niihin asioihin mihin emme ole tyytyväisiä, ajatus peilautuu myös ulospäin.

Lue myös:

Myös West Kurz ja Monteohjaavatsuuntaamaan katseen sisimpään, jotta voit edesauttaa ulkoista kauneuttasi.

Harjoita kauneutta

West Kurtzin ja Monten mukaan kauneutta voi kehittää. Äärimmäisen kauneuden saamiseksi tulee keskittyä etsimään sisäistä rauhaa ja tunteiden tasapainoa. Suhtaudu itseesi rakastavasti ja lempeästi. Lisää elämääsi liikuntaa ja riittävästi unta. Keskity stressin lieventämiseen ja oman sisäisen rytmisi kuuntelemiseen. Elämäntapojesi muuttamisella on suuri vaikutus terveyteen ja siten myös siihen, että saat ihosi hehkumaan luonnollisen kauniina.

Herätä kauneutesi – kuuntele sisäistä kelloasi

Tehokas tapa rentoutua ja herättää kauneus itsessään on elää sopusoinnussa itsensä ja oman sisäisen rytminsä kanssa. Sisäinen kellomme kertoo meille, milloin on aika syödä ja herätä, milloin vireystasomme on huipussaan ja milloin kannattaisi levätä. Kuuntele sisäistä kelloasi, sillä ilman sitä voit joutua äärimmäisen hankaliin ongelmiin itsesi kanssa.

Varo itsesi uhraamista

Vaikka tämän hetken yksi kuumista trendeistä on muiden palveleminen ja hyvänä ihmisenä eläminen muiden ihmisten hyväksi, on tärkeää kääntää katse sisään päin. Jos uhraudut muiden eteen itsesi kustannuksella, uuvutat lopulta itsesi ja muutut vihaiseksi ja pelokkaaksi. Moni ei edes huomaa olevansa voimiensa äärirajoilla, ennen kuin ovat jo vaarassa menettää terveytensä kokonaan.

Suhtaudu sekasortoon viisaudella

Kuuntele omaa sisäistä ohjausjärjestelmääsi ja omia tarpeitasi. Vaikka elämä ympärilläsi olisi sekasortoista, järjetöntä ja kuluttavaa, niin tietoisuus omaista rytmeistä ja sisäisestä viisaudesta luo järjestyksen ja rauhan tunnetta. Se auttaa myös pärjäämään ikävissä tilanteissa.

Hanki yhteys luonnosta

Suomalaisilla on hyvinvointipaikkoja vaikka muille jakaa, sillä puhdas ja raikas luonto tarjoaa todelliset avaimet onneen. Yhteyttä omaan sisimpään voi hakea luonnosta, joka elvyttää, rauhoittaa ja uudistaa. Luontoa on jo itsessään kaunis katsella, mutta se tarjoaa myös ravitsevaa voimaa.

Ole rehellinen ja rakastava

West Kurzin ja Monten mukaan yksi tärkeimmistä kauneuden pilareista on rehellisyys. Vilpittömät kasvot heijastavat sisäistä elämää ja kertovat henkilöstä, joka yrittää pärjätä aidosti elämän haasteista. Jos olet kosketuksissa tunteisiisi ja osaat pyytää apua ja hoivaa, et jää vellomaan kielteisiin tunteisiin. Toinen kauneuden pilari on hyvyys, joka huokuu niinikään kasvoistamme. Rakkautta säteilevät kasvot kertovat pohjimmiltaan hyvästä ihmisestä.

Lue myös:

AVA / Siiri L'Ecuyer

Lähteenä käytetty: Susan West Kurz ja Tom Monte: Herätä kauneutesi – Hyvinvointia luonnosta Dr. Hauschkan tapaan

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja