Miksi kaikki naiset häpeävät ilmavaivojaan? Naiset vastaavat

Miksi naiset tekevät usein kaikkensa, ettei oma kumppani kuule naisen kärsivän ilmavaivoista tai vessakäynneistä? Tätä kyselee eräs AVAn lukija. Lue, mitä AVAn naisraati vastasi tähän kysymykseen.

Miksi melkein kaikki naiset häpeävät päästää kaasujaan puolisonsa kuullen tai ylipäätään käydä vessassa? Nimimerkki Niko kysyy:

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"Naisen paukuttelusta ja vessa-asioista on tehty tabu! Ei kaunis olento haise, ulosta tai virtsaa... Itse vessassa asioidessa laitan pöntön lähes tukoksiin asti vessapaperia, niin ei kuulu molskahdukset saati lorinat, mutta väitän, että teen itse siitä itselleni numeron ajattelemalla, että: "Mitähän tuo toinen ajattelee? O-ou, kuulikohan se molskahduksen?". Nainen tekee näistä asioista ongelman. Esimerkiksi kun nainen on vessassa ja mies katsoo lätkää telkkarista, nainen kuvittelee, että mies kuuntelee vain juuri sitä mitä vessassa tapahtuu. Hei ihan oikeasti! Mies katsoo telkkaria, eikä häntä kiinnosta, oletko hädällä numero yksi vai kaksi!"
Nainen, 25, sinkku


"Kaasujen päästäminen on todella luonnollinen, mutta harmillisen häpeilty tapahtuma. Ymmärrettävästi varsinkin suhteen alussa pieruja pidätellään niin että mahat ovat kipeinä ja kaasusta pullollaan. Suhteen alussa myös kakkosasialla käyminen toisen kodissa oli varsin kauhistuttava asia. Onneksi vuosien ja ensimmäisen vahinkotuhnun myötä tilanne rentoutuu eikä pierun karkaaminen ole enää katastrofi. Rohkenesiko joku jopa myöntää käyvänsä puolisonsa kanssa varsinaista pierukisaa? Pyrkikäämme kuitenkin suosimaan wc-tiloissa piereskelyä, sillä sohvalla makaava piereskelevä puoliso on varmasti niin miesten kuin naisten kauhu. Sitä paitsi alkuun voi laittaa aina radion soimaan wc-käynnin uhatessa!"
Nainen, 28, parisuhteessa


"No pierujen päästäminen ensinnäkin niiden hajun vuoksi on noloa, koska naisten "kuuluu" olla jotenkin naisellisia, ja naisellisuuteen ei kuulu piereskely julkisesti saati miehensä kuullen. Jos parisuhteessa kuluu "liian pitkä aika" ettei pieraise, on se entistä vaikeampaa myöhemmin. Miehet pitävät piereskeleviä naisia jotenkin karskeina/poikamaisina. Jokaisen naisen oma päätös millaisen mielikuvan haluaa antaa.

Toisaalta kyse on luonnollisesta asiasta, joten outoa että miehet saavat oikeuden piereskellä julkisesti. Vessassa käyminen taas ei hävetä ainakaan minua, tai no jos kakkosella käy, niin on ihan kohteliasta laittaa ovi kiinni."
– Nainen, 25, avoliitossa

"Kun aloin tapailemaan nykyistä aviomiestäni, mursin jään kahden ensimmäisen viikon jälkeen ja pyysin, että töräytetään yhdessä, yhtä aikaa, nyt, jotta tästä ei ikinä kehkeydy mitään ongelmaa. Syytän naistenlehtien sievistelyä ja päälle liimattuja imagoja siitä, etteivät naiset enää uskalla olla tai elää normaalisti."
– Nainen, avioliitossa, 28


"Nolouteen ja häpeään suolistokaasujen karkaamiseen liittynee niiden arvaamattomuus ja äkillisyys – ne kun tuppaavat tulemaan luonnostaan ilman sen suurempia varoituksia ja vieläpä monta kertaa päivässä. Se että tämä arvaamaton elimistön toiminta nolottaa johtunee myös pelosta, että mitäköhän tuo toinen ihminen (tässä tapauksessa puoliso) minusta oikein ajattelee kun näin hupsusti pääsi käymään. Eihän huonon huumorin tittelikään ole turhaan "pieruhuumori": piereminen kun automaattisesti liitetään nolouteen, huonommuuteen tai höhöhö-huumoriin.

Monet naiset tuntuvat suorastaan pelkäävän suolistonsa kaasujen vapautumista, koska kaikkialla toitotetaan kuinka se tappaa romantiikan ja vie mehut parisuhteesta, kun tällaisen toiminnan jälkeen nainen ei olekaan enää toisen silmissä seksuaalinen olento. Mielestäni pahempi parisuhteen- tai romantiikantappaja on sellainen ajatusmaailma, että nainen on barbie, joka ei saisi syödä, ulostaa, päästää kaasuja, röyhtäistä tai tehdä mitään muutakaan näin "kamalaa" ja "epänormaalia".

Voin myös sanoa, että minusta on surullista jos mies nolostelee näitä ruumiintoimintojaan (tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kenestäkään olisi ihanaa asua pierutyynyn kanssa, jolle kaasujen päästö on ennemminkin harrastus kuin ruumiintoiminto: sikailu on sitten eri juttu). Mielestäni olisi jokseenkin tervettä, jos sille ei antaisi sen enempiä arvoa, kauhistelua tai nolostumisen aihetta. Eli jos toinen sanalla sanoen pieraisee, ei siihen tarvitse reagoida kauhistellen tai nenästä kiinni pitäen. Itse asiassa siihen ei tarvitsisi reagoida mitenkään aivan kuten kukaan ei piikittele siitä jos toinen yskäisee tai niistää nenänsä. "Voi kaamea mikä niiskaisu!"

Ja viimeiseksi: En häpeä käydä vessassa. Miksi ihmeessä häpeäisin? Minusta olisi nolompaa, jos en osaisi käydä toiletin puolella."
– Nainen, sinkku, 27


"Itse en pidättele pieruja. Mielestäni se on hullun hommaa: jos jotain on matkalla ulos, sen luultavasti kuuluu ulos päästäkin. Jos haisen oikein pahalta, pyydän suoraan anteeksi. Kerron nyt suuren salaisuuden: mies ei ole koskaan jättänyt sen takia, että nainenkin pieree. Uskomatonta, mutta totta! Vessassa käyminen sen sijaan on kyllä joku mysteerijuttu. Miten se, että joku voisi kuulla jonkun pienen plopsahduksen, onkin niin ahdistavaa? Ehkä tämä on joku alkukantainen selviytymisvaisto, muuta en keksi."
– Nainen, sinkku, 27


"Kyllä minua piereskely nolottaa tosi paljon, jos näin sattuu käymään. Toisaalta ärsyttävää, koska ei sille mitään mahda. Hyvät tavat ovat tietysti suositeltavia myös parisuhteessa, mutta on ärsyttävää, jos naisellisuus on siitä kiinni, että keho sattuu joskus huomauttamaan olemassaolostaan. Luulen että paine tulee myös kumppanilta. Ainakin minun poikaystäväni on vihjaillut siihen suuntaan, että naisten ei tule piereskellä. Itse hän saa tietenkin päästellä kauheita pommeja missä tilanteessa tahansa. Huoh."
– Nainen, parisuhteessa, 31


"Ihan ensinnäkin mielestäni parisuhteessa ei tarvitse piereskellä ihan huvikseen – ei miehen eikä naisen. Vaikka se on ihan luonnollista, niin kyllä se nyt vähän syö hohtoa ja romantiikkaa suhteesta. Mielestäni naisenkin kuuluu toki häpeilemättä saada paukutella, mutta jos sen voi tehdä jossain muualla kuin miehen nenän edessä, niin kyllä sen sitten voisi siellä tehdä, eikö? Ja ihan sama pätee miehiin. Ja mitä vessaääniin tulee, niin kunhan ovi on kiinni, niin kyllä sen pitäisi riittää, mutta ymmärrän, ettei kukaan nyt varta vasten halua kuulutella, millä asialla siellä on. Uskon, että suurin osa häpeilystä ja etenkin piereskelyn epänaisellisesta maineesta tulee miehiltä, jotka muistavat aina kommentoida tai nauraa, jos naiselta paukku pääsee."
Nainen, sinkku, 27

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Esitä kysymyksesi täällä!

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja