Miksi eläinten lääkärikulut ovat kalliimpia kuin ihmisten? Vuoden eläinlääkäri vastaa: "Se selittää..."

Miksi eläinten eläinlääkärikulut ovat paljon kalliimpia, kuin ihmisten? 1:28
Katso tästä eläinlääkäri Suvi Heinolan vastauksen MTV Uutisten lukijaa askarruttaneeseen kysymykseen eläinlääkärikuluista.

Vuoden eläinlääkäreiksi valitut Suvi ja Teppo Heinola vastasivat MTV Uutisten katsojien lähettämiin lemmikkejä koskeviin kysymyksiin.

Vuoden eläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinola vastasivat erilaisiin MTV Uutisten katsojien lähettämiin kysymyksiin, kuten siihen, voiko koiraan tarttua korona. Yksi kysymys koskikin sitä, miksi eläinlääkärit maksavat niin paljon enemmän kuin ihmisten lääkärikulut.

Monelle ensilemmikin omistajalle voi selvitä vasta jälkikäteen, kuinka kalliiksi rakkaan lemmikin lääkärikulut voivat nousta. Usein sairaan lemmikin hoitoa ollaan valmiita hoitamaan hinnasta viis, mutta lopullinen hintalappu voi yllättää.

– Itse asiassa ihmisten lääkintä on paljon kalliimpaa kuin eläinten lääkintä, Suvi Heinola tyrmää väitteen.

Eläntenhoidossa käytetään monia samoja laitteita kuin ihmisten hoidossa.

– Jos katsotaan vaikka yksityisten ihmisten sairaaloiden leikkauskuluja, ovat ne kymmenen kertaa korkeampia kuin eläinten puolella, Suvi Heinola kertoo.

Lisäksi eläinlääkintä sisältää arvolisänveroa, mitä ihmislääkintä ei Heinolan mukaan sisällä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että yhteiskunta maksaa ihmisten lääkäri- ja sairaalakäyntejä. Sen takia se ei esimerkiksi näy, että synnyttäminen maksaa todellisuudessa yhteiskunnalle tuhansia euroja.

– Se selittää ehkä sen ihmisten mielessä muodostuvan eron, Suvi Heinola summaa.

Katso yltä eläinlääkäri Suvi Heinolan vastauksen MTV Uutisten lukijaa askarruttaneeseen kysymykseen eläinlääkärikuluista.

Lue myös:

    Uusimmat