Mikko Rantasen kotiinpaluussa upea hetki: ruotsalainen ketjukaveri seisoi hallin pihalla vastassa piirtämänsä kyltin kanssa

NHL-tähti Mikko Rantasesta kaikkien aikojen parhaiten palkattu suomalaispelaaja – Urheilutoimittaja:"Sidney Crosbykin jää taakse" 3:04
Mikko Rantanen teki viikonloppuna jättiluokan NHL-sopimuksen Colorado Avalanchen kanssa.

Colorado Avalanchen NHL-miehistöön juuri ennen kauden alkua liittynyt Mikko Rantanen sai seurakavereiltaan lämpimän vastaanoton. Innokkaimpana suomalaista oli vastassa hänen ketjukaverinsa Gabriel Landeskog.

Avalanchen julkaisemalla videolla ruotsalaishyökkääjä seisoi hallin pihalla odottamassa Rantasta mukaan joukkueen harjoitusvahvuuteen. Hänellä oli käsissään iso kyltti, jossa toivotettiin ystävä tervetulleeksi kotiin.

– Tein sen itse, Landeskog kehui.

– Etkä tehnyt! Rantanen totesi otettuna.

Viikonloppuna 12 miljoonan dollarin vuosipalkalla kuuden vuoden NHL-sopimuksen allekirjoittanut Rantanen tapasi tämän jälkeen muita Coloradon pelaajia, jotka tulivat tervehtimään joukkueen tähtipelaajaa lämpimin halauksin.

Päävalmentaja Jared Bednar näki Rantasen tuoneen ensimmäisenä päivänään uutta energiaa Avalanchen harjoituksiin. Suomalainen on mukana torstain vierasavauksessa Calgary Flamesia vastaan.

– Hän muuttaa monta asiaa, vai mitä? Hän on eliittitason pelaaja, ja kun sijoitat hänet ykkösketjuun, se tekee kaikista muistakin ketjuista paremman, Bednar kommentoi The Denver Post -lehdelle.

– Rakastamme häntä persoonana. Rakastamme häntä joukkuekaverina. Hän on innoissaan, että voi olla täällä pitkään ja kaikki – hänen pelikaverinsa, joukkuekaverinsa, valmennusjohto – ottavat hänet innolla takaisin.

Rantasen tulo pudottaa suomalaispelaaja Joonas Donskoin pois ykkösketjusta, mutta nyt Coloradolla on taas koossa Rantasen, Landeskogin ja Nathan MacKinnonin huipputrionsa.

– Tämä on mahtavaa. Hän on niin lahjakas. Harmi, että se meni näin pitkään, mutta nyt hän on takaisin. Hän ei ole hukannut askeltakaan. Hän näyttää hyvältä, joten on mahtavaa saada hänet takaisin, MacKinnon iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat