Kokenut suomalaishyökkääjä siirtolistalle NHL:ssä – kahdelle suomalaiselle lähtö farmiin juuri kauden kynnyksellä

NHL-seura Nashville Predators on asettanut laitahyökkääjä Miikka Salomäen siirtolistalle lähettääkseen hänet farmiseuraansa juuri alkavan kauden kynnyksellä.

Salomäki, 26, on kiekkoillut Nashvillen organisaatiossa jo kuuden kauden ajan. Edelliset vuodet hän on viettänyt pääasiassa NHL-kokoonpanon puolella, mutta nyt tie on viemässä AHL:ään Milwaukee Admiralsiin.

Raahelaisen sopimus edellyttää kuitenkin ennen farmiin passittamista NHL:n siirtolistalle asettamista, jolloin millä tahansa seuralla on mahdollisuus napata Salomäki paikallista aikaa ennen puoltapäivää tiistaina.

Salomäki pelasi viime kaudella Nashvillessa 37 runkosarjaottelua tehoin 3+4=7. Pudotuspeleissä hän oli pelaavassa kokoonpanossa kahdessa ottelussa.

Maanantaina NHL-vahvuudesta putosi suomalaisista myös hyökkääjä Joona Luoto, joka siirtyy Winnipeg Jetsin miehistöstä Manitoba Moosen AHL-joukkueeseen.

Viime kaudella Tapparaa SM-liigassa edustanut 22-vuotias laitahyökkääjä menetti paikkansa Jetsin vahvuudessa viimeisessä pudotusvaiheessa.

NHL:n runkosarja käynnistyy keskiviikon ja torstaina vastaisena yönä Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat