Mikko Rantasen kenttä sinetöi kympin täyteen – ”Ratkaisijoita löytyy, kun ykkönen pelataan pois”

Suomalaishyökkääjä Mikko Rantasen tähdittämä Colorado Avalanche otti jääkiekon NHL:ssä jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa kukistamalla vieraskaukalossa Toronto Maple Leafsin 4-2. Rantanen oli jäällä ratkaisemassa ottelua viimeisellä minuutilla.

Avalanchelle voittoputki on jo seurahistorian toiseksi pisin ja mittavin sitten tammi-helmikuun 1999. Voittomaaliksi jäi Blake Comeaun alle kahdeksan minuuttia ennen loppua tekemä 3-2-osuma. Ykköskentän laidassa pelaava Rantanen oli jäällä puolustamassa johtoa ja vapautti viimeisellä minuutilla ruotsalaisen Gabriel Landeskogin läpiajoon tekemään loppuratkaisun tyhjään maaliin.

– Itseluottamus kasvaa voitto voitolta. Koko ajan tuntuu vain paremmalta, ja joukkue pelaa hyvin, erikoistilanteet toimivat ja maalivahdit pelaavat hyvin, niin siinä se resepti oikeastaan aina on, kun mennään putkessa, Rantanen tiivisti Coloradon nykyvireen kulmakivet MTV Sportille.

Helpolla voitto ei tullut, sillä Toronto meni toisessa erässä Patrick Marleaun ja Auston Matthewsin osumilla 2-1-johtoon. Avalanche kuitenkin vastasi nopealla tasoituksella Nail Jakupovin toimesta.

– Se taisi olla ensimmäinen kerta tämän voittoputken aikana, jolloin olemme olleet häviöllä. Pääsimme sitten heidän kiekonmenetyksestään kahdella yhtä vastaan ja siitä maali, joten se oli tosi tärkeä toisen erän loppuun, Rantanen sanoi.

Rantanen on jäänyt voittoputken aikana ilman pisteitä useammassakin ottelussa, mutta juuri tässä Coloradon vahvuus on tullut esiin. Nyt Toronto heitti aina saman pakkiparin jäälle tukkimaan vastustajan ykköskentän maalipaikkoja.

– Täytyy antaa tunnustus, että Toronto peluutti koko ajan sitä samaa kenttää (meitä vastaan). (Ron) Hainsey ja (Jake) Gardiner pelasivat kyllä aika hyvin eikä ollut hirveästi tilaa ja aikaa niin kuin viime peleissä on vähän tuntunut olevan, Rantanen hymyili.

– Joukkue näkyi taas siinä, että jos pelataan ykköskenttä pois, niin sitten taas muista kentistä löytyy ratkaisijoita. Se on tosi tärkeää, jos haluamme pärjätä ja päästä playoffeihin.

Toronton Leo Komarov syötti Marleaun heti toisen erän alussa tekemän 2-1-maalin. Suomalainen toi kiekon vauhdilla hyökkäysalueelle, kääntyi ja tarjoili passin sentterille, joka tykitti vastapalloon kovan lyöntilaukauksen.

Lue myös:

    Uusimmat