Mikko Rantanen upotti ratkaisevan rankkarin – NHL-ottelussa historiallinen merkkipaalu

Katso tästä ottelun huippuhetket – Mikko Rantanen ja Cale Makar juhlitut sankarit.

Mikko Rantanen ratkaisi Colorado Avalanchelle 3–2-voiton Dallas Starsista voittomaalikilpailussa jääkiekon NHL:ssä.

Avalanchen Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen olivat avauserässä juonimassa historiallista maalia tehtyään ylivoimalla alustuksen Cale Makarille.

1–0-johto-osuman ampuneesta Makarista tuli nopeimmin NHL:n historiassa 200 tehopisteeseen runkosarjassa yltänyt puolustaja. Kanadalainen onnistui tempussa 195 ottelussa pinnoin 53+147=200.

Aiempi ennätys oli venäläisellä Sergei Zubovilla, joka ylsi aikoinaan 200 paunaan 207 pelissä.

Hintziltä syöttö kolmannen erän viimeisellä minuutilla, Rantaselta rankkariratkaisu

Starsin molemmat maalit viimeisteli Jason Robertson. 2–2-tasoitus syntyi vain 26 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun tähtipaidat pelasivat ilman maalivahtia.

Syötön maalin kulmalle tilanteessa tarjoili suomalaishyökkääjä Roope Hintz.

Ottelu eteni 2–2-lukemissa voittomaalikilpailuun, jossa Avalanchen Mikko Rantanen oli ainoa maalintekijä. Suomalainen kaartoi maalille vasemmalta laidalta koukaten ja napautti kiekon takakulmaan.

Rantanen tahkosi ottelussa reippaasti kauden suurimman jääaikansa: 28 minuuttia ja 19 sekuntia. Tutkapari Nathan MacKinnon kirjasi hyökkääjistä vieläkin suuremmat minuutit: 29.50, ja ennätyspakki Makar peräti 32.17 minuuttia.

Sekä Stars että kolmannen perättäisen voittonsa raapinut Avalanche ovat läntisen konferenssin kärkipäässä. Stars on konferenssissa toisena, Avalanche neljäntenä.

Lue myös:

    Uusimmat