Mikko Rantanen tinttasi päätöserässä – NHL-supertähti historialliseen saavutukseen

Katso tästä, miten Colorado Avalanchen Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen tekivät maalinsa Seattle Krakenia vastaan.

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjät Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen tuuttasivat jääkiekon NHL:ssä Seattle Krakenia vastaan maalin mieheen. Avalanchen tähtipuolustaja Cale Makar ylsi puolestaan historialliseen saavutukseen.

Avalanche päihitti Krakenin Seattlessa luvuin 4–1. Vieraiden suomalaiskaksikko viimeisteli ottelussa arvokkat maalit.

Lehkonen iski toisessa erässä maalin lähettyvillä hanakasti irtopalaan ja napautti pelin 1–1:een.

Rantanen puolestaan antoi Avalanchelle happea reilut kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua niittaamallaan 3–1-johtomaalilla. Hän antoi kutinsa laulaa Samuel Girardin syötöstä.

Coloradon eliittipuolustaja Cale Makar teki välissä esityön Logan O'Connorin 2–1-maaliin. Makarista tuli tuoreen syöttöpisteensä myötä nopeimmin NHL:ssä 250 tehopisteeseen yltänyt puolustaja. Kanadalaiselta meni rajapyykkiin 241 ottelua.

Kotiyleisö höysti Makarille ottelua buuauksin miehen oltua kiekossa. Muistissa oli viime kevään pudotuspelisarja, jossa Krakenin Jared McCann loukkaantui Makarin pelitilanteen jälkeisestä taklauksesta.

Makar on naputellut kauden kolmeen peliinsä tehopisteet 2+2=4, Rantanen puolestaan 3+2=5. Lehkoselle maali oli kauden ensimmäinen pinna.