Mikko Rantanen liekeissä – iski maalin, syötti juhlaosuman ja ratkaisi vielä voiton!

NHL: Mikko Rantanen Avalanchen sankari voitto-ottelussa.

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche otti kotijäällään voiton Minnesota Wildista maalein 4–3 voittolaukauskisan jälkeen. Mikko Rantanen oli ratkaisijan roolissa Avalanchelle.

Pääkuvan videolla Mikko Rantasen tehosuorituksia kotivoitossa Minnesotasta.

Ottelun maalitilin avasi Coloradon suomalaishyökkääjä Rantanen.

Tämän lisäksi Rantanen sai varsinaisella peliajalla syöttöpisteen Nathan MacKinnonin päätöserän onnistumiseen. Osuma oli samalla MacKinnonin NHL-uran 600. tehopiste 599 ottelussa.

Alle minuutti MacKinnonin 3–2-maalin jälkeen Minnesotan Kirill Kaprizovin onnistui kuitenkin heiluttaa kotijoukkueen verkkoa ja kolmas erä jätettiin tasatilanteessa.

Ottelu venyi maalittoman jatkoajan jälkeen lopulta voittolaukauskisaan, jonka ratkaisi jo aiemminkin ottelussa kunnostautunut Rantanen. Voitto oli Avalanchelle 14 perättäinen kotijäällä.

Rantasella on nyt kasassa 20+26=46 pistettä 33 ottelussa, mikä oikeuttaa pistepörssin kuudenteen sijaan. Viimeiseen 15 otteluun hän on takonut tehot 10+17=27.

Kaapo Kähkönen torjui Wildin maalilla 35 laukausta.