NHL:n supertähti täysin päättömässä putkessa – Mikko Rantaselta mehukas alustus, Joel Armia varasti show'n

Mikko Rantaselta mehukas alustus – Nathan MacKinnon venytti pisteputkensa jo 19 otteluun 0:28
Mikko Rantanen tarjoilee, ja Nathan MacKinnon venyttää pisteputkensa jo 19 otteluun (Video: NHL.com)

Montreal Canadiens nappasi 2–1-vierasvoiton Colorado Avalanchesta. Jo ensimmäisessä erässä syntyneen ratkaisuosuman viimeisteli suomalaisvahti Justus Annusen taakse Montrealin suomalaishyökkääjä Joel Armia.

Avausmaali syntyi jo ensimmäisellä minuutilla, kun Coloradon suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen tarjoili maalin kulmalta namupaikan Nathan MacKinnonille.

MacKinnon on nyt jo toisen kerran tällä kaudella 19 ottelun pisteputkessa, ja hän on tehnyt sen aikana 38 (13+25) tehopistettä. Lisäksi MacKinnon on ollut pisteillä Coloradon kaikissa 35 kotiottelussa tällä kaudella. Niissä tehoja on tullut 77 (29+48) pisteen edestä.

Montrealin tasoitus syntyi vain kymmenisen sekuntia MacKinnonin maalin jälkeen, ja loppulukematkin sinetöitiin vielä avauserässä, kun Armia iski erän lopulla kiekon Annusen vartioimaan maaliin vanhanaikaisella. Armia palkittiin ottelun ykköstähtenä.

Joel Armia iskee erikoisen voittomaalin – Justus Annunen hölmistyi Coloradon maalilla 0:15
Joel Armia iskee erikoisen voittomaalin – Justus Annunen hölmistyi Coloradon maalilla (Video: NHL.com)

New York Rangers varmisti pudotuspelipaikan

Kaapo Kakon edustama New York Rangers varmisti ensimmäisenä joukkueena paikan kevään pudotuspeleissä. Rangers otti Philadelphia Flyersista voiton lukemin 6–5.

Kolmannen erän alussa Philadelphian puolustuspäässä kiekon riistänyt Kaapo Kakko sai syöttöpisteen Jonny Brodzinskin 2–2-osumaan.

Nashville Predatorsin maalilla Juuse Saros teki 31 torjuntaa, kun tennesseeläisseura päihitti kotihallissaan hallitsevan mestarin Vegas Golden Knightsin jatkoajalla 5–4-lukemin.

Saros on torjunut joukkueensa voittoon nyt viidessä perättäisessä ottelussaan. Nashvillen voittoputki sen sijaan on jo kuuden ottelun mittainen.