NHL:ssä viiden maalin superilta! Patrik Laine yksi harvoja vastaavaan yltäneitä

Jääkiekon NHL:ssä San Jose Sharksin sveitsiläishyökkääjä Timo Meier takoi kotijäällä Los Angeles Kingsiä vastaan ällistyttävät viisi maalia ja teki samalla seurahistoriaa. Sharks voitti 6-2.

NHL:n verkkosivujen mukaan Meier on ensimmäinen Sharks-pelaaja, joka on onnistunut tekemään viisi maalia ottelun aikana.

Liigatasolla hän on järjestyksessään viides pelaaja, joka on onnistunut tässä 2000-luvulla. Viimeisimpänä siinä onnistui New York Rangersin Mika Zibanejad maaliskuussa 2020, sitä ennen Patrik Laine marraskuussa 2018. Suomalaistähti pelasi tuolloin vielä Winnipeg Jetsissä.

Lisäksi Johan Franzen (2011) ja Marian Gaborik (2007) ovat pystyneet viiteen maaliin yhdessä ottelussa 2000-luvulla.

Myös joukkuetoverit napsivat tehopisteitä, kun Tomas Hertlin tilille kilahti neljä syöttöpistettä ja Erik Karlssonille kolme.

Hattutemppu jo avauserässä

Meier aloitti urakointinsa, kun peliä oli takana vasta kolme minuuttia. Tämän jälkeen maalirintamalla oli tovin hiljaista, kunnes noin 16 minuutin kohdalla latvialaishyökkääjä Rudolfs Balcers iski kotijoukkueen toisen maalin.

Meier teki toisen maalinsa noin kolme minuuttia myöhemmin ja varmisti hattutempun vain parisenkymmentä sekuntia tämän jälkeen.

Avauserän viimeisellä minuutilla maalin teki vielä Los Angelesin Anze Kopitar ja toiseen erään lähdettiin 4–1-tilanteessa. Toisen erän alussa Meier teki vielä yhden maalin ja iski lopulta viidentensä, kun samaista erää oli jäljellä alle puoli minuuttia (video alla).

Kolmannen erän ainoaksi onnistujaksi jäi Kingsin Mikey Anderson.