Sebastian Aho rikkoi komean merkkipaalun – tätä silkkistä suoritusta kelpaa ihastella

Katso videolta Sebastian Ahon uran 200:s NHL-maali.

Jäillä Dallasin ja Carolinan pelissä oli kaikkiaan kahdeksan suomalaista, mutta tehopisteet jäivät vähiin.

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin suomalaissuorittaja Sebastian Aho teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä joukkueensa vieraillessa Dallas Starsin tykönä. Osuma oli Ahon 200:s NHL:ssä. Aho teki maalinsa alivoimalla. Myös NHL:n Twitter-tili innostui suomalaisen osumasta.

– Silkkinen alivoimaviimeistely antaa Sebastian Aholle uran 200:nnen NHL-maalin! NHL kirjoitti julkaisussaan.

Isäntäjoukkueen Wyatt Johnston tasoitti pelin kaksi minuuttia Ahon maalin jälkeen. Viisi minuuttia myöhemmin Jason Robertson vei Dallasin johtoon, mihin tilanteeseen ottelu jäi ensimmäisen erän päätteeksi.

Toisessa erässä Carolinan Brent Burns tasoitti jälleen ottelun, joka jatkui tasaisena tavallisen peliajan loppuun saakka. Tunteet kuumenivat jäillä ja jäähyjä sateli puolin toisin, joskaan ei suomalaisille.

Jatkoajalle venynyt ottelu ratkesi lopulta Carolinan 3–2-voitoksi tshekkipelaaja Martin Necasin tekemästä maalista.

Jäillä oli yhteensä kahdeksan suomalaista jakautuneena sekä Carolinan että Dallasin leireihin, mutta Ahon ohella muut seitsemän jäivät illan koitoksessa tehopisteittä.

Kakko syötti Rangersin tilapäisesti johtoon

Aiemmin samalla ottelukierroksella New York Rangersin Kaapo Kakko syötti joukkueen tilapäisesti 2–1-johtoon vieneen Filip Chytilin maalin toisessa erässä, kun joukkue vieraili ottamassa mittaa Toronto Maple Leafsista.

Torontolaisten ruotsalaispelaaja Timothy Liljegren kuitenkin tasoitti pelin kolmannessa erässä. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla Toronton 3–2-voitoksi Mitchell Marnerin maalista.

Toisaalla Ottawa Senators kaatoi vierailleen toisen newyorkilaisjoukkueen Islandersin 2–1. Islandersien Aatu Räty jäi pisteittä.

Katso pääkuvan videolta Sebastian Ahon uran 200:s NHL-maali.