Mikko Mannerilta alistunut puheenvuoro – suomalaisvalmentajan asenteelle täystyrmäys: "Aika riisua uhrin viitta"

Suomalaisvalmentaja Mikko Manner saa kovaa arvostelua, kun Brynäs on ajautunut SHL-karsintojen kynnykselle käskijänsä komennossa.

Torstai-iltana Mannerin luotsaama Brynäs hävisi Örebrolle jatkoajalla. Samaan aikaan HV-71 voitti oman ottelunsa. Joukkueet taistelevat tiukasti siitä, kumpi välttää runkosarjan 13. sijan, sillä se tarkoittaa karsintaa SHL-paikasta.

Malmö on jäämässä viimeiseksi sijalle 14. Runkosarjassa pelataan vielä kolme kierrosta. Brynäs on tällä hetkellä matkalla karsintasarjaan Malmöä vastaan, sillä HV-71 on nykäissyt kolmen pisteen kaulan ennen loppuhuipennusta.

HV-71 ja Brynäs kohtaavat toisensa lauantaina. Ottelu on valtava etenkin Mannerin miehistölle. 

Mannerin käytös raskaan Örebro-tappion jälkeen aiheutti porua Ruotsissa. Sportsbladetin Hans Abrahamsson kritisoi suomalaisen ulosantia tiukasti.

– On aika riisua uhrin viitta, Mikko Manner, kirjoittaa Abrahamsson.

– Hänen käytöksenä lähettää signaalin. Pelaajat, työntekijät ja fanit tarvitsevat jämäkkäkatseisen ja varmaäänisen valmentajan, joka näyttää tietä kohti seuran tärkeintä ottelua kahteen vuoteen, Manner ei todellakaan tehnyt tätä eilisiltana, Abrahamsson tylyttää.

Kaksi vuotta sitten Brynäs pelasi karsinnoissa juurikin HV-71:ta vastaan. 

Manner lausui lehdistössä kommentteja Abrahamssonin mukaan kuin maansa myyneenä.

– En olisi voinut pyytää pelaajiltani enempää. Minun on tehtävä parempaa työtä auttaakseni heitä löytämään tapoja voittaa. En ole tarpeeksi hyvä valmentaja tekemään sitä. Toivottavasti joku osaa minua paremmin, Manner totesi C Morella eilisiltana.

Abrahamsson sanoo uskovansa, että Mannerilla on jo tänään toinen ääni kellossa, kun hän on saanut aikaa sulatella tappiota ja joukkueen tilannetta. 

– Mutta vahinko on jo tapahtunut. Brynäs joutuu todennäköisesti karsimaan, eikä joukkue tarvitse valmentajaa, joka kyseenalaistaa oman asemansa. Örebro-tappion jälkeen Manner vaikutti siltä, ettei hän halua jäädä joukkueeseen. Jos Manner epäilee kykyään johtaa joukkuetta, on seurajohdon tuotava nopeasti tilalle uusi valmentaja, toimittaja lisäsi.

Jos Brynäsin kohtalona on SHL-karsinta, se pelataan Malmö Redhawksia vastaan paras seitsemästä -systeemillä. Voittaja jatkaa SHL:ssä, häviäjä putoaa kakkostasolle Allsvenskaniin.

Manner teki jo syksyllä jatkosopimuksen Brynäsin kanssa tulevaa kautta koskien.


Lue myös:

    Uusimmat