Mikko Korhosen pelit tylysti päätökseen – ennätyksiä rikkonut golftähti hämmästytti jopa Tiger Woodsia

Suomalaisgolfari Mikko Korhosen uran toinen major-kilpailu päättyi karsiutumiseen PGA:n mestaruuskilpailussa Yhdysvalloissa.

Korhonen kiersi haastavan Bethpagen Black -kentän kahden kierroksen tulokseen 8 yli parin, ja se jätti hänet karsintarajan huonommalle puolelle. Jatkopaikka irtosi +4-tuloksella. 

Perjantaina Korhonen teki torstain tapaan tuloksen 74 (+4). Kierros alkoi birdiellä, ja ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen Korhonen oli vielä yksi alle par -tuloksessa, mutta sitten tuli kolme peräkkäistä bogia ja kierros vajosi sitä myöten.

–  Tämä oli varmasti kirein golfkenttä, mitä olen koskaan pelannut. Peli oli tasaisen huonoa, tänään sentään etuysi oli ihan ok. Kyllä ne mehut jäi sinne Kiinaan (voittoon kaksi viikkoa sitten). Ei ollut jäljellä sellaista terävyyttä, mitä täällä tarvitaan, Korhonen totesi tiedotteessa.

–  Löin aika paljon vinoja lyöntejä ja puttasin huonosti. Täällä pitäisi nostaa automaattisesti tasoaan, ja nyt niin ei tapahtunut. Ei täällä pärjää millään vetelemällä sinne päin, noin kuukauden tauolle lomaa pitämään lähtevä Korhonen päätti.

Kisaa johtaa yhdysvaltalainen Brooks Koepka tuloksella -12. Hänen kaulansa Jordan Spiethiin ja Adam Scottiin on peräti seitsemän lyöntiä. 

Koepka teki torstaina Bethpage Black -kentän ennätyksen (63 lyöntiä), ja kun hän summasi 65 lyöntiä perjantaina, hänen yhteistuloksensa on pienin 36 reiän jälkeen golfin suurturnaushistoriassa. Lisäksi puolivälin johto on suurin PGA:n mestaruuskisan historiassa. 

– Tämä saattaa kuulostaa pahalta, mutta tämä päivä oli taistelua. En lyönyt niin hyvin. En pelannut parhaimmillani, mutta sain silti loistavan tuloksen, Koepka myhäili. 

Masters-turnauksen kuukausi sitten voittanut Tiger Woods (+5) karsiutui Korhosen tapaan jatkokierroksilta. Woods oli vaikuttunut Koepkan pelistä. 

– Hän löi 300 metrin mittaisia avauksia keskelle väylää. Hän löi rautaysillä, kun me muut käytimme rautanelosta tai -vitosta, ja hän puttasi hyvin, Woods kommentoi.  

Turnaus jatkuu lauantaina ja päättyy sunnuntaina. 


Lue myös:

    Uusimmat