Mainos

Mikko Korhonen peittosi links-kenttien möröt ja nousi komeasti jatkokierroksille golfin Stanley Cupissa: "Tällä viikolla se on ollut kivaa"

7:00
Videolla perjantain Tulosruutu.

Mikko Korhonen pelasi perjantaina loistavasti Britannian avoimen golfturnauksen toisena pelipäivänä ja selvitti tiensä viikonlopun kierroksille. Korhonen on pelannut major-kilpailussa kahdesti aiemmin, mutta ei koskaan ennen ole päässyt jatkokierroksille.

–  Hienoa päästä viikonlopulle mukaan! Tästä eteenpäin edetään vain lyönti kerrallaan, Korhonen iloitsi tiedotteessaan.

Perjantaina Korhonen löi 69 kertaa alittaen kentän par-tuloksen kahdella lyönnillä. Korhosen kokonaistulos on 141 (–1), jolla hän on toisen kierroksen jälkeen jaetulla 32. sijalla.

Toisen kilpailupäivän sääolot Pohjois-Irlannin Portrushissa olivat kaksijakoiset. Aamupäivällä kentälle lähteneet pelaajat säilyivät kuivana, mutta iltapäivällä sade piiskasi hetkellisesti rajusti Pohjois-Irlannin pohjoisrannikkoa. Iltapäivällä kentälle lähteneiden joukkoon kuului myös Korhonen, jota myräkkä ei hyydyttänyt.

Suomalainen aloitti kierroksensa loistavasti tehden ensimmäisten kymmenen reiän aikana neljä birdieä. Kentän jälkimmäisellä puoliskolla Korhonen sortui tekemään kaksi bogeya, mutta paransi silti torstaina pelattua tulostaan kolmella lyönnillä.

–  Tuulta oli tänään aika vähän ja se helpotti pelaamista. Golf on edelleen vaikea peli links-kentällä, mutta tällä viikolla se on ollut myös kivaa, Korhonen luonnehti.

Royal Portrush vaati isoja raatoja

Royal Portrushin kenttä osoitti kahden ensimmäisen kierroksen aikana vaikeutensa ja arvaamattomuutensa. Ensimmäisellä kierroksella katastrofaalisesti pelanneet moninkertaiset major-voittajat Rory McIlroy, Tiger Woods ja Phil Mickelson eivät pystyneet toisena kilpailupäivänä pelastautumaan jatkoon.

–  Tämä on turhauttavampaa kuin mikään muu, koska rakastan pelata major-kilpailuissa. Vaikeinta on hyväksyä, ettei vanhempana pelaajana pysty enää pitämään yllä samaa suoritustasoa kuin 23-vuotiaana, Woods, 43, sanoi.

Todella lähelle jatkopaikkaa pääsi seitsemän birdieä ja päivän parhaan tuloksen 65 lyöntiä takonut McIlroy, joka jäi jatkopaikasta lyönnin päähän.

Kilpailun johtoa jakavat irlantilainen Shane Lowry ja yhdysvaltalainen J. B. Holmes tuloksella 134 (–8). Peräti 17 pelaajaa on maksimissaan neljä lyöntiä johtokaksikkoa jäljessä.

–  Asetelmat ovat loistavat, mutta voi luoja, miten pitkä matka on vielä edessä, Lowry huokaisi.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja