Mikko Koivu ajattelee jo uran jälkeistä elämää – "Totta kai tulevaisuus joskus pelottaa"

Minnesota Wildin kapteeni Mikko Koivu ajattelee jo jääkiekkouran jälkeistä elämää.

Koivu on pelannut urallaan 14 kautta NHL:ssä, jotka hän on pelannut kaikki Wildissa.

Kun ikääkin on jo 36 vuotta, onko Koivu jo miettinyt uran jälkeistä elämää?

– Olen miettinyt sitä paljonkin. Kyllä sitä pyrkii elämään hetkessä ja nauttimaan siitä, mitä on, mutta ehkä siinäkin lasten myötä miettii tulevaisuutta ja mitä se tuo tullessaan. Välillä on luottavainen mieli ja tavallaan jääkiekkoilijana se on aika turvallinen ympäristökin – siinä asiassa olemme onnekkaassa asemassa, Koivu kertoo MTV Urheilulle ja jatkaa:

– Totta kai tulevaisuus joskus pelottaa, että mitä se tuo tullessaan ja ehkä se epävarmuus, pelottaa on ehkä vähän vahva sana, mutta se epävarmuus siitä, mitä kiekkoilun jälkeinen elämä sitten on, niin totta kai sitä miettii, mutta ehkä sitä pyrkii olemaan miettimättäkin myös.

Koivu kertoo, ettei ole miettinyt yhtään, kuinka monta vuotta kokonaisuudessaan hän haluaa vielä pelata.

Kun Koivu oli nuorempi, joukkueen kokeneemmat pelaajat halusivat edetä vuoden kerrallaan. Koivu ajattelee tällä hetkellä samoin.

Viime kauden loukkaantuminen – jonka takia Koivun kausi päättyi kesken kaiken – jätti jäljen.

– Varmaan loukkaantuminen osaltaan vaikuttaa siihen, että ehkä se mentaliteetti on hiukan muuttunut sitä kautta, mutta siitä pitää pystyä nauttimaan, on kiva mennä harjoituksiin ja peli vie kuitenkin aina mennessään.

Koivulla onkin lyhyen aikavälin tavoitteita.

– Valmistautuminen ja arkielämä ratkaisevat ja tässä kohtaa tavoitteet ovat lyhyemmällä aikajänteellä: haluan päästä kuntoon ennen kauden alkua ja olisi luottavainen mieli lähteä pelaamaan ja sitä kautta ansaita jääaika ja paikka joukkueessa ja päästä sille tasolle, missä haluan pelata.

– Turha katsoa liian pitkälle tässä vaiheessa, hän jatkaa.

Koivu pelasi viime kaudella 48 runkosarjanottelua, joissa hän tehtaili 8+21=29 tehopistettä.

Tulevalla kaudella Koivu on uudenlaisessa tilanteessa.

– Minulla on vuosi sopimusta jäljellä ja sekin on uusi tilanne minulle. Nyt yritän satsata kaiken siihen ja nauttia siitä vuodesta.

Katso alla olevalta videolta Mikko Koivun koko haastattelu.


Lue myös:

    Uusimmat