Mikkelissä iloiteltiin – Jukurit kirjoitti uuden luvun seurahistoriaan

Mäkiaho viimeistelee komeasti Jukureille 4-2-osuman 0:44
Katso: Daniel Mäkiaho viimeisteli Jukurien komean voittomaalin historiallisessa CHL-voitossa.

Jukurit on ottanut seurahistoriansa ensimmäisen voiton jääkiekon CHL:ssä. Mikkeliläiset päihittivät tanskalaisen Aalborg Piratesin kotikaukalossaan maali-iloittelussa 5–3.

Ottelun kaava eteni ensialkuun niin, että Jukurit maalasi, Aalborg tasoitti, Jukurit maalasi, Aalborg tasoitti – kunnes syntyi Jukurien 3–2-rysä, jonka rouhi C Moren selostajan Teppo Laaksosen sanoin "jälkilöylyiltä" Pekka Jormakka, kun mikkeliläiset pelasivat toisessa erässä ylivoimaa.

Jukurit onnistuu ylivoimalla: Pekka Jormakka tulee"jälkilöylyille" 0:44
Pekka Jormakka tuli "jälkilöylyille" ja maalasi.

Daniel Mäkiaho kasvatti jukurijohtoa näyttävin liikkein kolmannessa erässä. Aalborg nousi vielä Oskar Druggen rysällä maalin päähän, mutta Ondrej Kovarcik iski mikkeliläisille loppulukemiksi 5–3.

Katso voittomaaliksi muodostunut Mäkiahon osuma ylälaidan videolta.

Pelitapahtumia hallinneiden mikkeliläisisäntien kahdesta ensimmäisestä maalista vastasivat jo 23 sekunnin pelaamisen jälkeen osunut Otto Mäkinen ja komealla rystynostolla viimeistellyt Niko Huuhtanen.

Jukurit oli seurahistorian ensimmäisessä CHL-ottelussaan ottanut nenään Luulajalta 2–5, mutta nyt toinen koitos toi voiton. Jukurit nousi samalla A-lohkon kakkossijalle kolmeen pisteeseen. Luulaja on kahden kierroksen jälkeen kärjessä täydellä kuuden pinnan potilla. Kustakin lohkosta kaksi parasta joukkuetta etenee lopulta pudotuspeleihin.

TPS nollattiin

Sunnuntain toisessa suomalaisseuran CHL-ottelussa Turun Palloseura jäi kotonaan nollille ja taipui sveitsiläiselle EV Zugille vastaansanomattomasti 0–4.

Zug on B-lohkon kärjessä kuudella pisteellä. Olimpija Ljubljanan aiemmin voittaneella TPS:llä on kolme pinnaa.