HIFK:n vaikeudet jatkuivat SM-liigassa – tänään iski nöyryyttävästi Juhamatti Aaltonen

Jukurit tekee 0-2 maalin alivoimalla 1:07
Katso, miten Juhamatti Aaltonen karkasi alivoimalla maalintekoon HIFK:n vieraana.

Jukurit rankoi HIFK:ta jääkiekon SM-liigassa sekä yli- että alivoimalla ja haki Helsingistä 3–1-vierasvoiton.

Avauserässä IFK:ta kuritti ylivoimalla niin kutsutulla pukukoppimaalilla Niko Huuhtanen. 19-vuotias hyökkääjä täppäsi irtokiekon verkon perukoille vain 15 sekuntia ennen erän päätöstä, kun Jukurit pelasi ylivoimaa.

Jukurit tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:00
Niko Huuhtanen iski hanakasti irtokiekkoon ja vei Jukurit ylivoimalla johtoon.

Jukurit iski toisessakin erän viimeisellä minuutilla, mutta tällä kertaa helsinkiläisten kannalta nöyryyttävästi, kun mikkeliläiset pelasivat alivoimalla. Juhamatti Aaltonen kärkkyi pitkää avausta hyökkäyssinisellä ja onnistui puikkaamaan karkuun maalin eteen.

Aaltosen alivoimamaali näkyy ylälaidan videolta.

HIFK kärsi takaiskun ylivoimaa pelatessaan viime ottelussaankin taivuttuaan lauantaina Sportille Vaasassa rumasti 1–6.

HIFK onnistui maalaamaan tänäkin iltana vain kerran, vaikka se hallitsi kiekkoa Jukureita vastaan 63-prosenttisesti ja loi enemmän maaliodottamaakin (2,89 vs. Jukurien 1,46). Maalinteon tuskasta kärsivien helsinkiläisten ainokaisen ampui kolmannessa erässä ylivoimalla puolustaja Joona Lehmus, jolle osuma oli SM-liigauran ensimmäinen.

HIFK tekee 1-2 maalin ylivoimalla 1:14
Näin syntyi HIFK:n Joona Lehmuksen SM-liigauran ensimmäinen maali.

Patrik Puistola naulasi Jukureille ottelun päätösosuman tyhjiin viime sekunneilla.

Jukurit tekee 1-3 maalin tyhjään maaliin 1:07
Sinetti tyhjiin: Patrik Puistola teki taiston viimeisen maalin.

Kaarlehto vahvana maalilla

Torjuntavastuuseen päässyt Karolus Kaarlehto pysäytti mikkeliläisten maalilla 34 laukausta. Suuren osan Jukurien otteluista urakoinut Frans Tuohimaa oli huilivuorossa ilmeisimmin huomista CHL-ottelua silmällä pitäen.

Jukurit pelaa huomenna CHL:n puolivälierien ensimmäisen ottelun Luulajan vieraana Ruotsissa. Luulaja voitti Jukurit aiemmin kahdesti kilpailun lohkovaiheessa.

Siinä missä voitto oli Jukureille kolmas perättäinen, HIFK hävisi kolmannen ottelun putkeen ja surkean alkukauden pelannut helsinkiläisjoukkue on jälleen alamaissa.

KooKookin juhli vieraissa

Maanantai-illan toisessa SM-liigaottelussa KooKoo päihitti vieraissa KalPan 4–3.

Heikki Liedes survoi ottelun alkutahdit ahnaalla maalineduspelaamisella jo 23 sekunnin kohdalla. Liedes sivalsi myös kouvolalaisten neljännen maalin.

KooKoo tekee 0-1 maalin 0:55
Heikki Liedes vei KooKoon johtoon "oho-maalilla" jo 23 sekunnin pelin jälkeen.

KooKoo tekee 2-4 maalin 1:03
Näin syntyi Heikki Liedeksen illan toinen maali.

KooKoo sai ainakin hetkellistä helpotusta kurjaan kierteeseensä. Voitto oli kouvolalaisjoukkueelle vasta toinen viimeisiin seitsemään peliin.