Karseaa, Ville Peltonen ja HIFK – SM-liigajumbo otti pahasti lukua

HIFK-puolustajan avaus pahasti pieleen: KooKoo kiittää ja kuittaa johtomaalilla 0:54
Katso tästä KooKoon voittomaali – se syntyi HIFK-puolustaja Joonas Lyytisen karmivan harha-avauksen jälkeen.

Jääkiekon SM-liigassa jumbona olevan Helsingin IFK:n kurimus jatkuu. HIFK hävisi tuoreeltaan kotonaan KooKoolle maalein 1–5. Joose Antonen pelasi kouvolalaisten riveissä upean neljän tehopisteen illan.

HIFK siirtyi toisessa erässä johtoon Iiro Pakarisen iskemällä maalilla, mutta KooKoo nousi saman erän aikana rinnalle ja edelle 3–1:een.

HIFK-puolustaja Joonas Lyytisellä oli KooKoon kahteen ensimmäiseen osumaan karu ansionsa. Toni Suuroselle merkitty KooKoon tasoitus painui ensin maaliin Lyytisen luistimesta (video alla).

KooKoo onnekkaasti tasoihin – kiekko rysään HIFK-puolustaja Lyytisen luistimesta 0:59
KooKoo sai kiittää Joonas Lyytistä jo tasoituksestaan: kiekko sisään HIFK-puolustajan luistimesta.

Samuli Ratisen viimeistelemässä KooKoon 2–1-johtomaalissa Lyytinen antoi puolestaan karun harha-avauksen kouvolalaisille.

Näet kyseisen voittomaalin ylälaidan videolta.

Joose Antonen viimeisteli KooKoon kolmannen rysän terävällä laukauksella Heikki Liedeksen aloitusvoiton jälkeen. Kyseisestä osumasta ei ollut syyttäminen Lyytistä, vaikka hän olikin jälleen takaiskun aikana jäällä.

KooKoo tekee 1-3 maalin 0:54
Joose Antoselta räväkkä laukaus aloituksen jälkeen: verkko heiluu jälleen.

Sekavasti pelanneilta helsinkiläisiltä oli punainen lanka hakusessa, ja isäntiä kuritettiin vielä kolmannessa erässä. Linus Andersson sivalsi ylivoimalla KooKoolle neljännen häkin.

KooKoo tekee 1-4 maalin ylivoimalla 1:03
Linus Andersson tarjoili HIFK:lle lisää kyytiä.

Heikki Liedes naulasi KooKoon viimeisen, viidennen maalin, tyhjään rysään.

Joose Antonen oli mukana kaikissa muissa KooKoon maaleissa paitsi tyhjiin syntyneessä päätöskihauksessa ja vietti 1+3 pisteen mahti-illan.

HIFK:n tulokset surkeita

HIFK pysyy SM-liigan jumbosijalla 15:ntenä. Helsinkiläisillä on viidestä ottelusta karu saldo, yksi voitto ja neljä tappiota varsinaisella peliajalla: vain kolme pistettä. Tulokset ovat Ville Peltosen luotsaamalle suurseuralle niin heikkoja, että keskustelu päävalmentajan asemasta on kierteen jatkuessa omiaan kiihtymään.

Olli Salon käskemä KooKoo jatkaa puolestaan kärkikahinoissa. Se on koonnut viidestä ottelusta 11 pinnaa.

Kotijoukkueet vahvoja toisaalla

Muut alkuillan ottelut olivat kotijoukkueiden juhlaa. JYP löi SaiPan 2–0, Kärpät HPK:n 4–1, Tappara Jukurit 4–1 ja TPS Lukon jatkoajalla 2–1.

Ottelut Pelicans–Ilves ja Ässät–KalPa käynnistyivät myöhemmin, kello 18.30.