Liiga-ilta tarjosi kuohuttavia käänteitä – Kärpiltä dramaattinen loppu, jumboseura vaihtui

Kauhistuttava tilanne SM-liigassa: Sportin Scarlett talutetaan jäältä hurjan taklauksen jälkeen 3:16
Sportin Reece Scarlettin jouduttiin taluttamaan jäältä Kärppien Joonas Kemppaisen rajun taklauksen jälkeen.

Jääkiekon SM-liigan keskiviikoilta tarjosi kuohuttavia käänteitä. Viidestä ottelusta peräti neljä ratkesi täpärästi maalin erolla, ja vain Lukko–Pelicans oli selkeää kauraa raumalaisten lyötyä vieraansa 4–0.

Kärpät nousi pois jumbopaikalta lyötyään Sportin vieraissa 2–1. Vaasassakin paikoin ahdingossa olleiden oululaisten voittomaali syntyi vajaat kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Ville Koivusen lavasta. Kärpät oli selättänyt sitä ennen neljän minuutin alivoiman.

Kärpät tekee 1-2 maalin 1:17
Tästä näet, miten Ville Koivunen teki Kärpille loppuminuuttien voittomaalin.

Kolmannessa erässä niin ikään ennen Kärppien voittomaalia hiljensi Sportin kanadalaisen tähtipuolustajan Reece Scarlettin pelottavan näköinen loukkaantuminen. Kärppien Joonas Kemppainen niittasi hänet rajusti laitaan, mutta taklaus tulkittiin puhtaaksi eikä siitä jaettu videotarkistuksen jälkeen rangaistusta.

Näet tilanteen ylälaidan videolta.

Kärpät on nyt SM-liigassa 13:ntena. Sillä on kuusi pistettä, kuten neljällä muullakin joukkueella.

Sarjajumboksi valahti Hämeenlinnan Pallokerho, jolla on seitsemästä ottelusta vain neljä pistettä. HPK tosin nousi JYPiä vastaan kolmannen erän kahdella maalillaan 1–3-tappioasemasta vielä tasatilanteeseen ja venytti taiston jatkoajalle.

Jyväskyläläisvieraiden 4–3-voittomaalin tälläsi Sami Niku ylivoimalla vain 12 sekuntia ennen kuin jatkoaika olisi umpeutunut. Niku vietti 2+1=3 tehopisteen iltaa.

JYP tekee 3-4 maalin ylivoimalla 1:05
Näin Sami Niku teki JYPin jatkoaikamaalin.

Jerry Turkulainen oli osallisena JYPIn jokaisessa maalissa ja saldosi paunat 1+3=4. Hän harmitteli kuitenkin ottelun jälkeisessä haastattelussa, että JYP tuhri täyden pistepotin.

Tapparan voittokulku jatkuu

Tappara nousi SM-liigan kärkeen, kun se voitti kauden viidennenkin ottelunsa. Tappara jäi kuitenkin ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman kolmen pisteen pottia, kun se tarvitsi jatkoajan lyödäkseen KooKoon. Tamperelaisvieraat hakivat Kouvolasta 4–3-voiton Valtteri Kemiläisen viimeisteltyä jatkoaikamaalin.

Tapparan toisen erän 3–2-johtomaali raivostutti KooKoon päävalmentajan Olli Salon. Nicholas Halloranin osuma syntyi luistimella, mutta se tulkittiin videotarkistuksen jälkeen ohjaukseksi eikä potkuliikkeeksi, jota selostaja Mika Saukkonenkin pohti siinä olevan.

Tappara tekee 2-3 maalin 3:52
Olli Salo ei voinut sulattaa tätä Tapparan luistinmaalia.

Tapparalla on nyt sarjakärkenä 14 pisteellä. KooKoo on viimeistä edellisenä kuudella pinnallaan.

Helsingissä voittomaalikilpailuratkaisu

HIFK ja Jukurit tarjosivat myös jännittävän ottelun. Se venyi aina voittomaalikilpailuun, ja helsinkiläiset juhlivat lopulta 4–3-voittoa.

Voittomaalikilpailu: HIFK - Jukurit 4:04
Iiro Pakarinen käynnisti helsinkiläisjuhlat tiukassa voittomaalikilpailussa Jukureita vastaan.

Jukurit jatkoi kuitenkin pisteputkeaan: se on kerännyt vähintään yhden pinnan jokaisesta kuudesta pelistään tällä kaudella.

Reunanen yritti ilmaveiviä

Raumalla Lukon kohupuolustaja Tarmo Reunanen palasi kaukaloon yhden ottelun pelikiellon jälkeen. Hän yritti Pelicansia vastaan ilmaveivimaaliakin, mutta yritys ei aivan onnistunut.

Tositoimiin palannut Tarmo Reunanen yritti ilmaveiviä 0:43
Näin Tarmo Reunanen yritti ilmaveivimaalia.

Reunanen oli alustamassa Harri Kainulaisen ohjaamaa 2–0-maalia.

Lukko päihitti Pelicansin lopulta 4–0, ja Pelicansin tähtimaalivahti Jussi Olkinuoran vaikea alkukausi sai jatkoa.

Lukko tekee 1-0 maalin 1:09
Tämän olisi huippuvireessä oleva Jussi Olkinuora ottanut – ensimmäinen osuma upposi Pelicans-maalivahdin taakse pienestä kulmasta.

Lukon kanadalaismaalivahti Samuel Harvey pelasi ensimmäisen nollapelinsä SM-liigassa. Hänelle kertyi 16 torjuntaa.

Kainulainen tehoili 1+1, Linus Nyman puolestaan 1+2.