Mikael Granlundin hämmästyttävä tilastoputki katkesi viime kevääseen: "Ei lähtenyt oikein missään vaiheessa"

Vaikka Mikael Granlund ei ole päässyt NHL-urallaan kertaakaan kamppailemaan Stanley Cup -voitosta, on hän yltänyt joukkueineen mukaan pudotuspeleihin lähes aina. Tänä vuonna playoff-kiekosta on turha edes haaveilla.

Granlund ehti pelata miesten ammattilaistasolla jääkiekkoa 13 vuoden ajan ennen kuin kohtasi ensimmäistä kertaa urallaan jäämisen pudotuspelien ulkopuolelle. HIFK:ssa, Minnesota Wildissa ja Nashville Predatorsissa hän oli aina mukana playoffseissa.

Ensimmäisen pudotuspeleistä karsiutumisen aika koitti vasta viime keväänä  – ja kaikista seuroista Pittsburgh Penguinsissa, joka oli ennen tätä yltänyt pudotuspeleihin yhtäjaksoisesti 16 keväänä peräkkäin.

– Totta kai viime kausi oli tosi vaikea. Sitten tuli treidi eikä oikein lähtenyt Pittsburghissa missään vaiheessa. Eikä siitä sen enempää, Granlund pohtii tiuhaan vaihtuneesta osoitteestaan.

– Olen päässyt uran aikana olemaan hyvissä joukkueissa, ja päässyt viime kausi pois lukien aina playoffeihin. Tämä on ensimmäinen kausi, kun olen joukkueessa, joka ei ole menossa playoffeihin, hän huomauttaa.

Kesällä tullut siirto San Jose Sharksiin vei Granlundin organisaatioon, joka elää suuren muutoksen keskellä. 

Yhä mahdollisuus kehittyä

San Josessa on käynnissä sukupolvenvaihdos ja uuden rakentaminen eikä pudotuspeleihin yltäminen tuntunut edes kauteen lähtiessä todennäköiseltä.

Silti alkukauden 12 ottelun tappioputken huipentuminen 1–10-tappioon Vancouver Canucksille ja 2–10-häviöön Granlundin viime kauden seuralle Pittsburghille oli paljon hirvittävämpi pohjakosketus kuin mihin kukaan oli valmistautunut.

– Siinä olimme vain jäljessä ihan joka asiassa. Alkukausi oli vaikea ja totta kai meillä oli siinä alkuun paljon poissaoloja ja loukkaantumisia, Granlund sanoo.

– Sen jälkeen on peli parantunut. Olemme olleet peleissä mukana, ja totta kai täytyy muistaa, missä tässä ollaan organisaationa.

Tammikuussa voittosarake näyttää edelleen vain yhdeksää täyttä pistepottia. Lähin pudotuspelipaikka on karannut jo parinkymmenen pisteen päähän. Granlundille aika San Josessa on kuitenkin tarjonnut mahdollisuuden päästä eteenpäin pelaajana.

– Pidän itseäni hyvin vastuullisena pelaajana ja koetan tehdä asioita voittamisen eteen. Pystyn pelaamaan roolissa kuin roolissa – ylivoimaa, alivoimaa ja pelata parhaita jätkiä vastaan. Koetan tehdä niitä asioita, Granlund sanoo roolistaan Sharksissa. 

Lue myös:

    Uusimmat