”Mikä valehtelija ja luuseri” – F1-kuski Lando Norris löysi videolta todisteet Indy-mestarin halpamaisesta tempusta

F1-kuljettaja Lando Norrisin ajotyyli virtuaalikisassa meni hallitsevalla Indianapolis 500 -kisan mestarilla Simon Pagenaudilla sen verran tunteisiin, että tämä päätti pilata britin voittomahdollisuudet tahallisella kolarilla. Norris tutki vastustajan ajovideota ja järkyttyi näkemästään.

Norris suututti Pagenaudin tungettuaan ovaaliradalla kahden auton sisäpuolelta ohi, mikä aiheutti Pagenaudin kolaroinnin ja pyörähdyksen joukon hännille. Tässä kohtaa vuoden 2016 IndyCar-sarjan voittaja vannoi kostoa.

– Otamme Landon ulos. Tehdään se, Pagenaud sanoi omassa nettilähetyksessään palatessaan radalle varikolta.

Pagenaudin keskustelu kisainsinöörinsä Ben Bretzmanin kanssa päätyi kaikkien kuultavaksi. Videolla kaksikko keskusteli siitä, kuinka lähellä Norris on takana. Kisaa johtaneen McLaren-kuskin tultua rinnalle Pagenaud muutti ajolinjaansa, jarrutti ja sai Norrisin auton lentämään radalta. Samalla hänen oma autonsa jäi roikkumaan rata-aitaan.

– Minä spinnasin! Anteeksi, ei ollut tarkoitus tehdä tuota, Pagenaud vakuutteli nostaen kätensä pystyyn.

Temppu vei Norrisilta kisan voiton. 20-vuotias F1-kuski sai kuulla teon tahallisuudesta ja tutki kisan jälkeen videoita keskustellen samaan aikaan muun muassa toisen formulakuljettajan, Max Verstappenin kanssa.

– Hän on oikea valehtelija! Kylläpä yritit, kaveri. Kyllä yritit (osua). Tämä on uskomatonta. Mikä luuseri! Norris nauroi hiukan järkyttyneenä näkemästään.

Pagenaudin videolla käy hyvin ilmi, kuinka mestarikuski halusi antaa nuorelle kukkoilijalle opetuksen. Hän kuitenkin jäi tahallisesta teostaan kiinni ja joutui soittamaan Norrisille pahoittelut.

– Hän sanoi, että hän yritti mennä varikolle ja halusi vähän hidastaa minua, jotta (Oliver) Askew voittaisi. Hän ei halunnut minun voittavan, Norris kertoi Daily Star -lehden mukaan.

Norrisia turhautti se, että hän oli harjoitellut ovaaliajamista pitkään ja oli vahvasti kiinni kisan voittotaistelussa.

– Tiedättekö, kuinka monta tuntia ajoin suoraa ja tein tätä, Norris näytti pientä ratin liikettä vasemmalle.

– Tein sitä varmaan kokonaisen päivän, että yritin tehdä liikkeestä täydellisen mahdollisimman hienovaraisella kosketuksella. 24 tunnin ajan! Ja joku jätkä ryhtyy vähän happamaksi siitä, että ei-Indy-kuski meinaa voittaa Indy-kisan, ja pilaa sen, hän jatkoi.

– Tuo on tyhmin juttu, jonka olen nähnyt, Verstappen lisäsi.

Kisan voitti lopulta Scott McLaughlin.

Lue myös:

    Uusimmat