Mainos

Mikä työssä on ällöttävää? 10 asiaa, joita olet aina halunnut kysyä gynekologilta

Gynekologin mukaan oma seksuaalisuus on mahdollista "kytkeä pois päältä" töissä.

Haiseeko "se", onko "se" ällöttävä? Mitä olet aina halunnut kysyä gynekologin työstä?

Vice-lehti haastatteli 34-vuotiasta Joachim Pömeriä, joka työskentelee gynekologina Itävallassa. Lehti kysyi häneltä kysymykset, joita moni miettii, muttei ole saanut tilaisuutta kysyä.

1. Mikä työssä on ällöttävää?

– Sanaa ”ällöttävä” ei pitäisi olla olemassa lääkäreille. Viimeinen asia, jota nainen kaipaa, on ällötystä ilmaiseva gynekologi, Pömer kommentoi.  

Naiset tulevat lääkärilleen runsaiden tai loppumattomien kuukautisten vuoksi, tai vain rutiinitarkistukseen. Kaikki käynnit ovat lääkärille rutiinia.

– Joskus vedän ulos tamponeja, jotka ovat jääneet kadoksiin vaginaan. Tässä ei ole mitään epämukavaa tai ällöttävää, tämä on työtäni, Pömer sanoo.

2. Onko totta, että potilaan jalat haisevat pahemmalta kuin hänen intiimialueensa?

Pömerin mukaan naiset yleensä käyvät pesulla ennen käyntiään.

– Terveen naisen vagina ei haise pahalta. Erityinen intiimihygienia voi olla jopa huono juttu. Näen vaginan sieni-infektiota erityisesti naisilla, jotka ovat käyttäneet tiettyjä vaginanpuhdistustuotteita pitkiä aikoja, Pömer kuvaa.

Vaginan pesemiseen riittää vesi. Jos alapää haisee, kyseessä voi olla infektio. Gynekologi voi auttaa ongelman hoitamisessa.

3. Ajavatko potilaat karvansa ennen kuin tulevat vastaanotolle?

Pömer kertoo lukeneensa selvityksestä, jonka mukaan 60 prosenttia naisista ajelee alapäänsä säännöllisesti. Jos nainen ei tavallisesti ajele karvojaan, hän tuskin muuttaa tapojaan gynekologinsa vuoksi.

– Jotkut naiset tulevat vastaanotolle hätätapauksen vuoksi, eikä se missään tapauksessa ole oikea aika karvanpoistoon. Se (karvojen poistaminen) ei oikeasti ole tärkeää.

4. Eivätkö karvat ole tiellä?

– Eivät, häpykarvoituksen poistamisessa on kyse vain henkilökohtaisista mieltymyksistä, Pömer vakuuttaa.

Karvat täytyy poistaa, jos potilaan ongelma vaatii leikkausta, mutta tässäkin tapauksessa henkilökunta voi hoitaa karvanpoiston.

5. Mikä on absurdein asia, jonka olet oppinut seksistä työsi ansiosta?

Pömerin mukaan suurin oppimiskokemus on se, ettei kahden aikuisen suostumuksellisessa seksissä ole oikeastaan mitään absurdia.

6. Kiihotutko riisuvista naisista töissä?

– En. Potilaat tulevat luokseni ja luottavat minuun, Pömer kuvaa.

Pömerin mukaan oma seksuaalisuus on mahdollista "kytkeä pois päältä" töissä.

7. Millaista on törmätä potilaaseen kaupassa?

Potilaita tavatessaan Pömer tervehtii heitä ja saattaa vaihtaa muutaman sanan heidän kanssaan. Jos potilas itse haluaa, hän voi ottaa puheeksi myös terveysasiat. Pömer itse ei puhuisi työasioista julkisesti – tai muutenkaan.

– En koskaan puhu työstäni vaimolleni, koska lääkärinä potilaani asiat ovat luottamuksellisia.

8. Oletko koskaan harrastanut seksiä naisen kanssa ja miettinyt ”hänen kannattaisi näyttää tuota lääkärille”?

– Töissä en ajattele seksuaalisuuttani, ja yksityiselämässäni en ajattele työtäni. Olen naimisissa ja rakastan vaimoani. Jos huomaisin, että jokin ei seksin tai hänen raskautensa aikana ole kunnossa, kertoisin hänelle – siksihän ihmiset ovat parisuhteissa.

9. Mitä vaimosi ajattelee työstäsi?

Pömer myöntää, että suhteen alussa vaimo oli epäileväinen sen suhteen, että Pömer näkee vähäpukeisia naisia töissään päivittäin.

– Nyt asia ei vaivaa häntä. Hän jopa käskee ystäviään tulemaan luokseni, jos he tarvitsevat tarkistusta. Mielestäni se on paras luottamuksen osoitus, jonka vaimo voi antaa.

10. Löydätkö G-pisteen helpommin kuin muut miehet?

Osa lääkäreistä ei ole varma, onko G-pistettä olemassa. Toisten mukaan se on vaginan etuseinämässä sijaitseva hermokimppu. Pömerin mukaan gynekologi kyllä löytäisi kyseisen alueen.


Lähde: Vice.com

***

0:48

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.