Mika Salmisen työ vaihtuu – työnantaja pysyy samana: "Koronan aikana syntyi hyvinvointivelkaa"

6:30
Mitä etäkoulusta on seurannut – THL:n Mika Salminen kyseenalaistaa hyödyt.

Terveysturvaajat-osaston johtaja Mika Salminen vaihtaa tehtävää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sisällä, kertoo THL. 

Salminen aloittaa syyskuussa hyvinvointivaikuttajat-osaston johtajana. Tehtävä on määräaikainen ja päättyy elokuun 2027 lopussa. 

Hyvinvointivaikuttajat-osasto seuraa ja edistää väestön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä, THL kirjoittaa tiedotteessa.

Lisäksi osasto tutkii ja tukee eri väestöryhmien yhdenvertaisuutta ja osallisuutta ja kehittää niitä tukevia menetelmiä ja palveluja sekä tutkii ja arvioi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän toimivuutta.

Hyvinvointivaikuttajat on työntekijämäärältään THL:n suurin osasto. Siellä työskentelee noin 400 asiantuntijaa ja tutkijaa.

– Olen aina ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesti ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä, joten siirtyminen uuteen tehtävään on erittäin innostava haaste, Salminen sanoo tiedotteessa. 

Salminen katsoo, että Suomessa ihmisillä ovat asiat monella tavalla hyvin. Ongelmat liittyvät muun muassa ikääntymiseen ja yhteiskunnan polarisoitumisen riskiin.

– Koronapandemian aikana on syntynyt hyvin monenlaista hyvinvointivelkaa, jonka pysyväksi jäämistä pitää kaikin keinoin ehkäistä. Esimerkiksi sote-uudistus antaa osaltaan mahdollisuuden edistää ihmisten yhdenvertaisuutta, Salminen katsoo.

0:49
Mika Salminen kaivoi povitaskusta puhelimensa ja poisti sieltä korona-ajan tärkeimmän sovelluksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja