Mikä pettymys! Tämän takia hornetit eivät saata tuoreita maailmanmestareita kotiin – "Kaikki resurssit viikkokausia kiinni"

Kiekkoleijonat jäävät tällä kertaa poikkeuksellisesti ilman hävittäjäsaattuetta, kun tuoreet maailmanmestarit palaavat tänään iltapäivällä Slovakiasta Suomeen.

– Meillä on todella tiivis harjoituskausi käynnissä, ja kaikki resurssit ovat olleet viikkokausia kiinni onnistuneen harjoitustoiminnan toteuttamisessa. Toki myös meidän päivittäinen alueellisen valvonnan toteuttaminen vie meiltä resurssia. Näillä perusteilla se päätös on tehty, Ilmavoimien tiedottaja Suvi Sunnarborg kertoo MTV Uutisille.

Sunnarborgin mukaan linjaus on tullut Ilmavoimien johdolta.

Kaksi edellistä miesten MM-kultamitalijoukkuetta palasivat aikanaan Suomeen hävittäjäsaatossa. Suomi on aiemmin voittanut kirkkaimman MM-mitalin vuosina 1995 ja 2011.

Ilmavoimat onnittelee

Tällä hetkellä meneillään on kaksi sotilaallista harjoitusta, Bold Quest 19.1 ja Arctic Challenge Excercice (ACE).

– ACE on Euroopan suurimpia lentotoimintaharjoituksia, johon osallistuu yhdeksän eri kansallisuutta ja koneita yhteensä jopa 140. Täältä Lapin lennostosta operoi 12 hornetia ACE-harjoituksessa, Sunnarborg kertoo.

Sunnarborgin mukaan myös tanskalaisten joukkojen ja Yhdysvaltain merijalkaväen isännöinti syö Ilmavoimilta resursseja.

Bold Questissa ei ole Sunnarborgin mukaan mukana yhtä paljon hävittäjiä, mutta hänen mukaan harjoitukseen liittyy muita toimintoja. 

Suomesta Bold Questiin osallistuu noin 700 sotilasta ja ulkomailta kaikkiaan noin 1 500 osallistujaa 14 maasta.

– Ilmavoimat erittäin lämpimästi onnittelee Leijonia hienosta suorituksesta. Ollaan oltu täällä hengessä mukana.

Suomen jääkiekkomaajoukkue palaa Suomeen iltapäivällä kello 14. Saapumisen yhteydessä järjestetään viralliset onnitteluseremoniat. Jääkiekkoliitto tiedottaa illalla järjestettävästä kansanjuhlasta aamupäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat