Mainos

Mikä on tämä verkoista noussut jättikala? Facebook-jaosta alkoi mahdoton hässäkkä

Heinolan ja Kouvolan rajalla sijaitsevassa Rautjärvessä uiskentelee suuria kaloja. Yksi niistä erehtyi Jokke Pekkolan verkkoon viimeisillä sulavesillä.

Suurkalan pyytäjä kertoo lähteneensä keskiviikkoiltana vaimon kanssa mökille. Tarkoituksena lopettaa mökkeilykausi ja kaataa vene talviteloille. Verkot kuitenkin päätettiin laittaa vielä kerran Rautjärven aaltoihin.

Siellä odotti yli 11 kiloa painava yllätys.

– Pimeässä laskettiin verkot. Lauantaina lähdettiin pojan kanssa sitten nostamaan. Haukia oli jo tullut muutama, kun verkossa tuntui, että siellä on jotain isompaa. Sanoin pojalle, että on siellä vielä jotain. Kun päästiin lähemmäs, niin tuntui, että se on pohjassa kiinni. Sitten rupesin nostamaan sitä ja se potkaisi muutaman kerran. Sain kalan sitten veneen vierelle ja veneeseen.

Jokke Pekkola sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että kalan ylös saamisessa oli mukana rutkasti onneakin. Jätti ei ollut verkossa kovinkaan hyvin kiinni. Pekkola sai kuitenkin ensimmäisellä yrittämällä käden kalan kiduskansien taakse ja koko komeuden nostettua paattiin.

– Verkkoja päälle sitten siihen. Tajusin, että iso lohikala se on, mutta rannassa vasta selvisi kuinka pahuksen iso se on.

Kun Pekkola punnitsi poikansa kanssa kalan, vaaka näytti yli kahtatoista kiloa. Kuvia otettiin tietysti.

– Poika kysyi sitten, että laitetaanko kala Facebookiin? Sanoin, että no mikäs siinä, laita pois. Heti alkoi pojan puhelin päristä. Sitten rupes mun puhelin soimaan, ja hässäkkä oli valmis.

Onnellinen kalastaja sanoo, että ei itse vielä siinäkään vaiheessa huomannut pohtia kalan lajia. Vasta soittajat ryhtyivät arvuuttelemaan, onko kyseessä järvilohi vai taimen.

– Virallisessa punnituksessa kalan paino oli 11,765 kiloa. Joskus muutama vuosi sitten olen itse saanut 6,4 kiloisen taimenen. Poika on saanut jonkun viisikiloisen.

Kalaa on perheessä syöty vaikka missä muodossa. Tuttavillekin on riittänyt jaettavaksi.

– Kyllä sitä on pakkaseen laitettu vähän joulukalaksi ja graavikalana löytyy. Kyllä sitä riittää, ainakin puhetta riittää.

Pekkola nauraa, ja sanoo, että talven tulo on oikeastaan hyvä, josko puhe jättisaaliista vähäksi aikaa hiljenisi.

Jättikalan pää lähti toissapäivänä Helsingin yliopistolle arvioitavaksi. Tuloksia odotetaan jopa tänään.

– Pää on kuulemma ihan kuin taimenella, mutta muuten on kuin järvilohi. Suomututkimuksessa on paljastunut, että kala on kahdeksanvuotias.

Pekkola pohtii kalastuskauden loputtua suurkalaan omaa mökkijärveään ja sanoo, että aktiivisempi kalastus on vähentynyt. Vanhemmat ovat liian vanhoja ja nuoria kalastus ei enää niin paljoa kiinnosta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.