Mikä on nuorten yhtäkkisten keuhkotautien taustalla? Yhdysvalloissa selvitetään sähkötupakoinnin terveysriskejä ja rajoitetaan käyttöä: "Huoli kasvaa jatkuvasti"

1:53
Äiti syyttää sähkötupakointia poikansa yhtäkkisestä, vakavasta sairastumisesta – kunto romahti rajusti

Yhdysvalloissa tutkitaan sähkötupakoinnin terveysriskejä ja pohditaan keinoja säädellä sähkösavuketeollisuutta. Useat nuoret ovat saaneet vakavia keuhko-oireita, joiden epäillään olevan yhteydessä sähkötupakointiin.

Wisconsinin osavaltiossa sijaitseva kaupunki on päättänyt rajoittaa, kuka saa polttaa sähkötupakkaa ja missä. Beloitin kaupungin viime viikolla määräämä asetus kieltää sähkösavukkeiden käytön tupakoimattomissa tiloissa.

Samalla kaupungissa kielletään sähkötupakan myynti alaikäisille. Alaikäiset eivät saa myöskään pitää hallussaan sähkötupakointiin tarkoitettuja laitteita.

Uuden asetuksen pisti vireille viisi nuorten terveydestä huolestunutta teiniä.

– Tämä on hyvin ajankohtainen asia, sillä huoli sähkötupakoinnin terveysriskeistä kasvaa jatkuvasti, kommentoi kaupunginjohtaja Lori S. Curtis.

Myös muut osavaltiot ovat ryhtyneet toimiin. Michiganin osavaltio kielsi viime viikolla ensimmäisenä kaikkien sähkötupakoiden makunesteiden myynnin. Illinoisin osavaltion lainsäätäjät ja New Yorkin osavaltion terveysviranomaiset puolestaan ovat aloittaneet selvityksen sähkötupakoinnin terveysriskeistä.

New Yorkin osavaltion terveysviranomaiset kertovat, että tuotteiden sisältämä E-vitamiini ja kannabishöyryn hengittäminen saattavat olla yhteydessä sairastumisiin. Nämä kaksi tekijää ovat sähkötupakointia ja vakavia keuhkotauteja koskevan selvityksen keskiössä.


Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja