Mainos

Mikä näistä on Vuoden juttu – trollit, kuoleva media vai rikkaat eläkeläiset?

Vuoden jutuksi 2015 on ehdolla kolme hyvin erilaista juttukokonaisuutta.

Yle Kioskin toimittaja Jessikka Aro paneutui Venäjän verkkopropagandaan ja yrityksiin vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen Suomessa. Juttujen julkaiseminen muutti toimittajan elämän, kun alkoi massiivinen häirintä ja hiljentämisyritykset. Juttujen jälkeen kansainvälinen media kiinnostui Arosta ja hän on auttanut ihmisiä tutkimaan propagandanlevittäjiä omissa maissaan.

1:43

Talouselämän työryhmä halusi selvittää juttusarjassaan Kuoleeko media? miten media voi taloudellisesti ja miten voi journalismi. Suomalaiset mediat eivät ole kovin laajasti ruotineet julkisuudessa oman toimialansa asioita, mutta palkintoraadin mukaan tämä juttusarja on poikkeuksellinen, perusteellinen ja asiantunteva kokonaisuus suomalaisen median tilasta.

1:44

Helsingin Sanomien Tuomo Pietiläinen toi esiin rikkaiden eläkeläisten muuton Portugaliin, missä heidän ei tarvitse maksaa veroja. Jutut aloittivat laajan keskustelun verotuksesta, tulonjaosta ja moraalista. Ne kiihdyttivät myös Suomen verosopimusneuvotteluja Portugalin kanssa.

1:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.