Vuoden juttuna palkittiin HS:n Oletko sinä Perttu Nousiainen? Vuoden journalistinen teko oli Ylen sarja Politiikka-Suomi

Marko Junkkari paljastaa: Tämä vinkki johdatti Helsingin Sanomien toimittajat Perttu Nousiaisen jäljille 1:42
Marko Junkkari paljastaa: Tämä vinkki johdatti Helsingin Sanomien toimittajat Perttu Nousiaisen jäljille

Suuren journalistipalkinnon Vuoden juttuna on palkittu Helsingin Sanomissa julkaistu Oletko sinä Perttu Nousiainen? Juttukokonaisuuden tekivät Marko Junkkari, Tommi Nieminen ja Sami Kero.

Juttu Nuorisosäätiön miljoonat hukanneesta Perttu Nousiaisesta kertoi yhteiskunnallisesti merkittävästä teemasta, mutta se oli palkintoraadin mukaan samalla taitavasti rakennettu jännitystarina.

Vuoden journalistisena tekona palkittiin Ylen sarja Politiikka-Suomi. Sarjan tekivät Jussi Jormanainen, Pekka Laine, Olli Laine ja J-P Pulkkinen.

Suuren journalistipalkinnon raadin mukaan Politiikka-Suomi on vaikuttava voimannäyte. Sitä varten haastateltiin yli sataa poliitikkoa ja asiantuntijaa. Ohjelmasarja toi tuoreella tavalla esiin politiikan tapahtumien taustoja sekä päättäjien inhimillisiä tunteita ja kipupisteitä, perusteluissa sanotaan.

Suuren journalistipalkinnon Vuoden journalistina on palkittu Helsingin Sanomien Paavo Teittinen. Teittisen sanotaan nostavan vuodesta toiseen esiin epäkohtia, jotka muuten jäisivät virallisen Suomen katseen ulottumattomiin.

Vuonna 2021 Teittinen paljasti puutteita ihmiskauppaa koskevissa poliisitutkinnoissa.

Tänään palkintogaalassa Teittinen nimesi juttujensa syntyyn vaikuttaviksi piirteikseen periksiantamattomuuden ja uteliaisuuden.

Vuoden journalistisena pomona puolestaan palkittiin Maria Vesterinen Turun Sanomista. Vesterinen johtaa TS:n urheilutoimitusta ja jaettuna tehtävänä lehden lukemisto-osiota.

Palkintoraadin mukaan Vesterinen on asiantunteva, tavoitteellinen, uudistava ja ihmisläheinen esihenkilö. Hän johtaa alaisiaan luontevalla ja kannustavalla tavalla.

Suuri journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001 lähtien. Kilpailua järjestävät vuorovuosin MTV, Sanoma Media Finland ja Yleisradio. Tänä vuonna järjestämisvastuu on Sanomalla.

Lue myös:

    Uusimmat