Mikä meteli! Koronamaskit kuumensivat tunteet Kaliforniassa – sanasota puolesta ja vastaan äityi holtittomaksi rämistelyksi

Koronamaskit kuumensivat tunteet Kaliforniassa – sanasota puolesta ja vastaan äityi holtittomaksi rämistelyksi 1:41
Mikä älämölö! Koronamaskipäätökset kuumensivat tunteet Kalifornian Santa Anassa

Mielenosoitukset uudesta kasvomaskeihin liittyvästä säännöstä johti mielettömään mekkalaan Kalifornian Santa Anassa tiistaina.

Aurinkoisista rannoista ja nimikko-tv-sarjasta tuttu Orangen piirikunta päätti hiljattain, ettei kaikkien sen asukkaiden tarvitsekaan käyttää kasvomaskia julkisilla paikoilla. Piirikunta oli toukokuun lopussa määrännyt maskit pakollisiksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kiista maskipakosta äityi viime viikolla niin, että sääntö kumottiin ja sitä ehdottanut terveysviranomainen irtisanoutui.

Osa on tuoreesta päätöksestä näreissään, osa innoissaan. Vastapuolet kohtasivat hallintorakennuksen ulkopuolella päättäjien pitäessä kokoustaan sisällä.

Maskien puolesta puhuvien ääni ei meinannut tulla kuulluksi, kun maskeja vastustavat nostivat desibelilukemansa suunnattomiksi.

Reilun kolmen miljoonan asukkaan Orangen piirikunnassa on todettu 9 000 koronatartuntaa ja 233 ihmistä on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin.

Katso videolta, millaisen mekkalan mielenosoitukset saivat aikaan!

Lue myös:

    Uusimmat