Koronaepidemian myötä ihmiset peittävät kasvonsa bandanoilla – ”aiemmin olisin kauppaan mennessäni tullut ammutuksi tämän näköisenä”

0:57
Bandana-huivit ovat nyt suosittuja Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa Valkoinen talo suosittelee kasvomaskien käyttöä koronavirukselta suojautumiseksi, mutta Mobilen kaupungissa se on laitonta.

Toimittaja Andrey Ramsey raportoi, että kasvomaskit ja bandana-huivit ovat nyt jokapäiväinen näky Mobilen kaupungissa Alabaman osavaltiossa Yhdysvalloissa.

WPMI:n julkaisemalla videolla näkyy lukuisia Mobilen asukkaita, jotka ovat suojautuneet koronalta kuin Villin lännen pankkiryöstäjät konsanaan.

Toimittaja Ramsey raportoi, että vielä muutama viikko sitten näky olisi antanut sydämen tykytyksiä poliiseille, myyjille ja pankkivirkailijoille.

– Kauppaan mennessäni aikaisemmin olisin tullut ammutuksi tämän näköisenä, naureskelee bandanaa käyttävä Dan Anderson videolla.

Mobilen satamakaupungissa on voimassa asetus, joka kieltää kasvomaskien käytön rikollisuuden estämiseksi. Pykälän 39-191 mukaan on laitonta oleskella maski päällä kadulla tai muilla julkisilla paikoilla. 

Kaupungin poliisi ei kuitenkaan valvo asetuksen noudattamista koronaepidemian aikana, mutta sitä ei myöskään aiota muuttaa. 

– Kaikilla päätöksillämme on seurauksia, joita emme osaa arvata, kommentoi kaupungin pormestari Sandy Stimpson kasvomaskien kieltävää asetusta.  

Katso videolta kuinka bandana-huivin käyttö on yleistynyt Mobilen kaupungissa.

Lähde: CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja