Mika Lintilää epäillään alkoholin käytöstä työaikana – näin kommentoi Annika Saarikko

Annika Saarikko kommentoi Lintilä-kohua MTV:lle vaalitilaisuudessa Turussa 1:53
Kuuntele tästä: Näin Saarikko kommentoi Lintilä-kohua vaalitilaisuudessa.

Saarikon mukaan elinkeinoministeri Lintilä on tehnyt hyvää työtä, eikä hänellä ole huomauttamista tämän työn jäljestä.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoo, että hän on pitänyt elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) kanssa tiivistä yhteyttä viikonlopun aikana ja sen jälkeen. Useat eri mediat kertoivat viikonloppuna epäilyistä, jotka liittyvät Lintilän alkoholinkäyttöön työaikana.

– Olen tietenkin halunnut varmistaa tämänkin tilanteen keskellä, että meillä on tiivis yhteydenpito ja sitä me olemme toisiimme harjoittaneet. Minulla ei ole mitään erityistä lisättävää jo julkisuudessa olleisiin tietoihin, Saarikko toteaa.

Valtiovarainministeri Saarikko kommentoi asiaa MTV:lle maanantaina Turussa, jossa hän osallistui Eduskuntatutkimuksen vaalitenttiin Turun yliopistolla.

Saarikon mukaan hänellä ei ole huomautettavaa Lintilän työskentelystä ministerinä.

– Olen todennut, että ministeri Lintilä on mielestäni hoitanut työnsä hyvin: työn jälki on ollut sellaista, mistä minulla ei ole moittimista. Olen tunnistanut, että tällaisten nimettömien huhupuheiden keskellä on varmasti hyvin vaikea toimia, hän sanoo.

Saarikko sanoo, että kävisi vaalien alla mieluummin keskustelua muista aiheista, kuten puolueen kannoista suomalaisten arkeen liittyvistä lähipalveluista ja koko Suomen elinvoimasta. Lintilää kohtaan esiin nousseiden epäilyjen ajoitukseen Saarikko ei ottanut erityistä kantaa.

– Jätän sen (ajoituksen) suomalaisten harkittavaksi nyt, kun aikaa vaaleihin on kuukauden verran.

Keskustan puheenjohtaja kommentoi myös valtiovarainministeriön julkistamaa listaa keinoista julkisen talouden vahvistamiseksi.

– Arvonlisäverokantojen yhtenäistäminen olisi tietysti keinona valtiontaloudelle varmasti vaikuttava mutta erityisesti juuri pienituloisiin vaikuttava – sellaisille ihmisille, joille lääkkeet ja ruokalasku ovat iso osa kuukauden kuluista. Tätä en pitäisi oikeudenmukaisimpana ratkaisuna. Mieluummin etsisin ratkaisuja menopuolelta, Saarikko sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat