Mika Lintilän alkoholinkäytöstä kanneltu oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle

Ministeri Lintilä taas kohun keskellä – tämä alkoholiväitteistä tiedetään 6:52
Katso myös: Ministeri Lintilä taas kohun keskellä – tämä alkoholiväitteistä tiedetään

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (Kesk.) alkoholinkäytöstä on kanneltu oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle. 

Oikeusasiamiehen toimiston kirjaamosta vahvistetaan MTV Uutisille, että kanteluja oli kirjattu aamupäivään mennessä yksi. Muita kanteluita voi olla jonossa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uutissuomalainen. Lehden mukaan Mika Lintilästä on tehty kantelu myös oikeuskanslerille.

Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian esittelijäneuvos Mikko Sarja kertoo, että ensimmäinen kantelu oli yleispiirteinen ja tullut yksityishenkilöltä, joka kertoi viestinsä mukaan ihmetelleensä Lintilän puheita joissain tilaisuuksissa ja olevansa huolissaan tilanteesta. 

Kantelija totesi viestissään muun muassa, että ”erityisavustajan palkalla pitäisi tehdä töitä, eikä juosta Alkoon ministerin käskystä ostamaan Jaloviinaa ja vieläpä sitä juoda yhdessä ministeri Lintilän kanssa automatkalla”. Hän arvioi keskustan peitelleen Lintilän käytöstä ja sanoi haluavansa selvitystä asiasta.

Sarjan mukaan jokainen kantelu käydään läpi, mutta se, millaisiin toimiin asiassa ryhdytään, vaihtelee tapauksen mukaan.

Lintilän alkoholinkäyttö nousi otsikoihin perjantaina 

Lintilän alkoholinkäyttö on noussut esiin viime päivinä tiedotusvälineissä. Hänen on epäilty esiintyneen alkoholin vaikutuksen alaisena eri tilaisuuksissa ja edustustehtävissä.

Nimettömät lähteet kertovat muun muassa Helsingin Sanomille nähneensä Lintilän humalassa virkatehtävissään. Aiemmin Lintilän alkoholinkäyttöä koskevista huhuista ovat uutisoineet Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

HS kertoo eilen sunnuntaina julkaistussa jutussa toimittajien keskustelleen asiasta yli 30 haastateltavan kanssa eri puolueista ja puolueiden ulkopuolelta.


Lue myös:

    Uusimmat