Ex-kansliapäällikkö puolustaa Mika Lintilää: "Me molemmat juomme usein ruuan kanssa alkoholia ja joskus juomme ilman ruokaakin”

Annika Saarikko kommentoi Lintilä-kohua MTV:lle vaalitilaisuudessa Turussa 1:53
Katso myös: Annika Saarikko kommentoi Lintilä-kohua MTV:lle vaalitilaisuudessa Turussa

Elinkeinoministeriön entinen kansliapäällikkö Jari Gustafsson puolustaa Mika Lintilän (kesk.) toimia Facebook-päivityksessään. Gustafsson sanoo, että hän ei kertaakaan epäillyt alkoholin käytön vaarantaneen Lintilän kykyä suoriutua tehtävistään.

Jari Gustafsson työskenteli Mika Lintilän lähimpänä virkamiehenä työ- ja elinkeinoministeriössä lokakuusta 2016 kesään 2020 lukuun ottamatta Lintilän lyhyttä pestiä valtiovarainministerinä. 

– Näiden vuosien aikana en kertaakaan epäillyt Mikan työkuntoa tai hänen kykyään suoriutua tehtävistään, Gustafsson kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Gustafsson muistuttaa, että viime viikkoihin asti myös yleinen mielipide on ollut se, että Lintilä on pärjännyt ministerinä oikein hyvin. 

– Mika on ollut sanomalehtien ministerirankingeissa tasaisesti kympin joukossa. Vielä joulukuussa keskustan johto halusi hänen ottavan puolustusministerin tehtävät hoitaakseen oman toimensa ohella.

"Emme kumpikaan kuulu raittiusseuraan"

Lintilän alkoholinkäyttö on ollut tapetilla perjantaista asti, kun Iltalehti kirjoitti asiasta.

Gustafsson sanoo, että sen enempää hän kuin Lintikään eivät niin sanotusti sylje lasiin.

– Mika ja minä emme kumpikaan kuulu minkään valtakunnan raittiusseuraan. Olen Helsingissä viiniklubin jäsen, ja Mika on tietääkseni ainakin kerran siellä vieraillut. Me molemmat juomme usein ruuan kanssa alkoholia. Joskus juomme ilman ruokaakin ja joskus otimme yhdessä lasilliset työpäivän päätteeksi, Gustafsson mainitsee.

Työnantajalla on velvollisuus puuttua alkoholiongelmaan

Gustafsson kiittelee päivityksessään suomalaisten muuttunutta suhdetta alkoholiin.

– Suomessa juodaan aiempaa vähemmän ja nuoret ovat selvästi aikuisia raittiimpia. Suhtautuminen alkoholiin työelämässä on muuttunut minun työurani aikana valtavasti, ja hyvä niin. Jos alkoholi hallitsee elämää, nykyään työssä ei yksinkertaisesti pärjää.

Hän muistuttaa myös työnantajan velvollisuutta puuttua alkoholiongelmaan. 

– Jos ministerillä on alkoholiongelma, siihenkin ilman muuta puututaan. TEM:ssä ei ollut, eikä tietojeni mukaan ole vieläkään, havaintoa että Mika olisi ollut tai esiintynyt juovuksissa tai alkoholin takia laiminlyönyt tehtäviään. 

– Vaikka tikarit nyt lentävät, niin tosiasiassa Mikassa meillä on ollut hyvä ja elinkeinoministeri ja valtiovarainministeri. Kun pohjalainen yrittää hyvää, niin priimaa pukkaa tulemaan. Jos drinkki silloin, toinen tällöin on tehnyt hänestä sellaisen kuin hän on, niin minä sen mielelläni hyväksyn ja tarjoan lasillisen hänelle vastakin, Gustafsson päättää.

Lue myös:

    Uusimmat