Mika Lehtimäki kiistää syytökset fyysisestä häirinnästä

Olympiakomitean hallituksen Sari Essayah ja Sari Multala kritisoivat Mika Lehtimäki -häirintäkohun käsittelyä 10:10
Olympiakomitean hallituksen Sari Essayah ja Sari Multala kritisoivat Mika Lehtimäki -häirintäkohun käsittelyä.

Mika Lehtimäki tyrmää Ylen tiistaina julkaisemassa uutisessa olleet väitteet vakavammasta epäasiallisesta käytöksestä. Lehtimäki julkaisi keskiviikkona tiedotteen asianajajansa välityksellä. 

Lehtimäki kertoi maanantaina erovansa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävästä. Syyksi hän kertoi yöaikaan lähetetyt epäasialliset viestit naispuolisille työtovereille, minkä seurauksena hän sai kirjallisen varoituksen Olympiakomitean toimitusjohtajalta Mikko Saloselta.

Yle uutisoi viime viikolla syksyllä 2021 ilmenneestä Lehtimäen epäasiallisesta käytöksestä. Eilen Yle jatkoi uutisointiaan tuoreisiin tietoihinsa vedoten. Niiden mukaan Lehtimäki olisi syyllistynyt myös fyysiseen kajoamiseen ja yrittänyt vaikuttaa asianomaisten työuriin. Lisäksi epäasiallinen käytös olisi jatkunut vuosia. 

Nämä syytökset Lehtimäki tyrmää asianajajansa välityksellä. 

– Mika Lehtimäen puolelta viestittelyssä, yhteistyössä ja kanssakäymisessä ei ole ollut mitään kaveruutta enempää. Mika Lehtimäki kiistää kaikenlaiset epäasialliset fyysiset kontaktit. Hän kiistää myös väitteet mahdollisuudesta vaikuttaa henkilöiden työuriin. Olympiakomitean Lehtimäelle 7.10. antaman varoituksen perusteena on ollut yöaikaan lähetetyt epäasialliset viestit, Lehtimäen asianajajan allekirjoittamassa tiedotteessa sanotaan. 

– Muuta perustetta varoitukselle ei ole ollut. Kaikki Lehtimäen Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa maanantaina 28.3.2022 kertoma pitää siis paikkansa.

Tiedotteessa kerrotaan myös Olympiakomitean tekemästä selvityksestä. 

– Selvitystyöhön on kuulunut yhteisneuvottelu ja sovittelu 5. - 6.10.2021. Näissä läsnä ovat olleet Lehtimäen lisäksi Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen, HR-päällikkö Riikka Valjakka, asianosaiset ja heidän työnantajansa ja kaksi Olympiakomitean työterveyslääkäriä. Keskusteluissa kaikki siihen mennessä esille tulleet osapuolten näkemykset on käyty läpi. Lopputuloksena osapuolilla ei ole ollut vaatimuksia toisiaan kohtaan.

Tiedotteen mukaan Mika Lehtimäki ei kommentoi asiaa enempää. 

Häirintäkohu olympiakomitean ympärillä kiihtyy – Suomen urheilun eettinen keskus ottaa kantaa 22:37
Häirintäkohu Olympiakomitean ympärillä kiihtyy – Suomen urheilun eettinen keskus ottaa kantaa.

Lue myös:

    Uusimmat