Mikä hurmaava nuorimies! Tältä näytti prinssi Charles 50 vuotta sitten

3:38
Prinssi Charles täytti marraskuussa 2018 tasan 70 vuotta.

Iso-Britannian prinssiparin virallisella Instagram-tilillä julkaistiin kuva Cambridgen yliopistossa opiskelleesta prinssi Charlesista.

Britannian kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä olevasta prinssi Charlesista julkaistiin tänään peräti 50 vuotta vanha valokuva. Kuva julkaistiin prinssin ja hänen puolisonsa, herttuatar Camillanvirallisella Instagram-tilillä.

Myös Walesin prinssi -tittelillä tunnettu Charles täytti viime syksynä, 14. marraskuuta 2018, tasan 70 vuotta.

Kuvassa siistiin kouluasuun pukeutunut prinssi on pyörän selässä Cambridgen yliopistoalueella vuonna 1969. Kuva julkaistiin kevätlukukauden alkamisen kunniaksi.

Prinssi Charles on kuningatar Elisabet II:n ja prinssi Philipin vanhin poika. Charles oli vuosina 1981–1996 naimisissa prinsessa Dianan kanssa.

Charles on Britannian kruununperimysjärjestyksessä ensimmäinen. Hän on ollut sitä vuodesta 1952 lähtien ja hän onkin Britannian historian pitkäaikaisin kruununperillinen.

Jos prinssi Charles perii kruunun, tulee hänestä vanhin henkilö, joka on noussut Iso-Britannian hallitsijaksi.

Charlesin ja Dianan avioliitossa syntyneistä pojista vanhempi, prinssi William, 36, on Britannian kruununperimysjärjestyksessä toisena. Williamin esikoinen, viisivuotias prinssi George on järjestyksessä kolmantena.

Williamin ja herttuatar Catherinen kaksi muuta lasta, kolmevuotias prinsessa Charlotte ja ensi huhtikuussa yhden vuoden täyttävä prinssi Louis, ovat kruununperimysjärjestyksessä neljäntenä ja viidentenä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja