"Mikä hemmetin sirkus tästä on tullut" – ruotsalaisagentti tyrmää SM-liigaseuran rahanahneen pelaajasuhmuroinnin

Maalikooste: Sport - Jukurit 6:28
Videolla kuvaa Sportin edellisestä liigamatsista.

Tähtihyökkääjä Axel Holmströmin pelaaja-agentti lataa saavillisen rapaa suojattinsa työnantajan Vaasan Sportin niskaan. SM-liigan siirtomarkkinaa hän kuvailee sirkukseksi.

SM-liiga on suljettu sarja, eikä putoamisuhkaa ole, joten useampi runkosarjan alakertaan juuttunut seura kauppaa tähtipelaajiaan palkkakustannusten keventämiseksi.

Yksi kuumimmista nimistä siirtopuheissa on Vaasan Sportin hyökkääjä Axel Holmström.

– Mikä hemmetin sirkus tästä on tullut. Tämä on absurdia, Holmströmin agenttina toimiva Martin Nilsson paahtaa Hockeysverigelle.

Nilssonin mukaan Sport yrittää lypsää Holmströmista mahdollisimman paljon rahaa, mutta hyökkääjä ei välttämättä tahdo siirtyä joukkueeseen, josta irtoaisi eniten tuohta vaasalaisseuralle. 

Viikonloppuna luovuttamisesta tiedottaneen Sportin jättivät Lukkoon hypännyt Shaun Heshka, Tapparan maalille siirtyvä Niko Hovinen ja SHL:ssä loppukauden ajan pelaava Valtteri Viljanen. Puolustaja Emil Johanssonin siirrosta tiedotettiin maanantaina. Tähtihyökkääjä Jens Lööke vaihtaa Allsvenskaniin loppusesongin ajaksi. 

Ruotsissa tilanne on toinen. Maan ylimmät sarjat ovat avoimia ja joukkueet vahvistavat rivejään kilpaa karsintapeikon välttämiseksi.

Agentin mukaan hän ja Holmström löysivät aiemmin mielenkiintoisen vaihtoehdon, mutta Sport ei suostunut luopumaan pelaajasta. Nilssonin mukaan syynä oli se, että SM-liigaseurassa uskottiin mahdollisuuteen raapia Holmströmistä entistä enemmän rahaa toisaalta. 

Sportin kaavoittamissa vaihtoehdoissa on ollut joukkueita, joihin Holmström ei ole ollut valmis siirtymään, vaikka vaasalaisseura olisi hyötynyt taloudellisesti enemmän. 

– Tilanne on nurinkurinen. Toki he omistavat pelaajan, mutta eivät he päätä missä hän pelaa seuraavaksi, Nilsson kihisee.

Loistavan kauden (13+27=40) pelannut Holmström teki jo viime vuonna jatkosopimuksen Sportiin. Hyökkääjä jatkaa Vaasassa kevääseen 2025 asti. Mikäli siirto tapahtuisi siis vielä ennen keskiviikkoa, olisi kyseessä loppukevään laina. Agentin mukaan Holmström ei kuitenkaan halua palkkasoturikeikkaa mihin tahansa. 

Ruotsalaisagentti ehdottaa SM-liigalle radikaalia ratkaisua siirtomarkkinan hillitsemiseksi.

– Heidän on tehtävä tälle jotain. Yksi vaihtoehto olisi aikastaa siirtorajaa esimerkiksi joulukuulle. Nykyinen malli ei ole hyväksi markkinalle. Axelin tapauksessa tästä on tullut varsinainen sirkus, Nilsson päättää.  

Sport kohtaa maanantaina Tampereen Ilveksen. Holmström on kokoonpanossa.

Siirtoraja umpeutuu keskiviikkona klo 23.59.

Lue myös:

    Uusimmat