JYP teki kovan päätöksen – SM-liigan pelaajamarkkinoiden kuumimman nimen kohtalo ratkesi

Sami Niku kertoo, miksi Pohjois-Amerikka vaihtui Jyväskylään 2:49
Sami Niku palasi Pohjois-Amerikasta Jyväskylään täksi kaudeksi. Tähtipuolustaja perusteli ratkaisuaan SM-liigakauden alla.

SM-liigaseurojen pelaajamarkkinat käyvät tällä hetkellä kuumina. Kysyntä kovan luokan ratkaisijoista on kevään kynnyksellä suuri, ja osa pudotuspelipaikoista luopuneista seuroista on aloittanut tyhjennysmyyntinsä. JYP teki toisenlaisen ratkaisun.

SM-liigan siirtotakarajan kynnyksellä on nähty lukuisia pelaajakauppoja, kun pudotuspelihaaveistaan luopuneet Sport ja SaiPa ovat tyhjentäneet joukkueitaan laadukkaista ja kovapalkkaisista pelaajistaan.

Pelaajamarkkinoilla saalistavat seurat uiskentelivat pitkään myös JYPin ympärillä. Jyväskylästä löytyy useita laatupelaajia, ja kovilla odotuksilla kauteen lähtenyt joukkue on jo kahdeksan pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta eli kymmenennestä sijasta.

MTV Urheilun tietojen mukaan erityisesti tähtipuolustaja Sami Niku on kiinnostanut useita muita seuroja niin Suomessa, Ruotsissa kuin Sveitsissä. Kallispalkkainen Niku on nakuttanut tällä kaudella 46 ottelussa tehot 9+28=37.

Laajasta kiinnostuksesta ja Nikun palkkapussista huolimatta pelaaja ei ole lähdössä tänä keväänä mihinkään.

JYPin toimitusjohtaja Risto Korpela paljastaa MTV Urheilulle, että Jyväskylässä ei lähdetä Vaasassa ja Lappeenrannassa nähtyihin tyhjennysmyynteihin, vaan seura tavoittelee loppuun asti paikkaa pudotuspeleissä.

– Urheilu edellä mennään, ja meillä unelma elää vielä, Korpela linjaa.

Tarkoittaako tämä siis sitä, että JYPistä ei ole lähdössä pelaajia muihin seuroihin?

– Tarkoittaa. Meillä on vielä mahdollisuus päästä pudotuspeleihin, ja me taistelemme siitä kynsin ja hampain täydellä miehityksellä.

– Tätä asiaa on tietysti pidempään mietitty, mutta tänään on tehty lopulliset päätökset asiasta.

Korpela myöntää, että tähtipelaajista luopuminen olisi taloudellisesti ollut JYPin kannalta varmasti turvallisempaa. Seuran uskottavuudelle maanantaina tehty päätös oli kuitenkin keskisuuri voitto.

– Kyllä kysyntää useammastakin pelaajasta on ollut. Sitä en kiellä, Korpela vahvistaa.

– Taloudellinen näkökulma on yksi. Eihän tämä ruusuilla tanssimista meilläkään ole. Ei tarvitse katsoa kuin tilinpäätöstietoja. Ei meidän taloudellinen tilanteemme mikään hehkeä ole. Taistelu jatkuu ja yritetään pärjätä.

Korpela ei halua vielä ottaa kantaa kuluvan tilikauden taloudelliseen tulokseen pelikauden ollessa kesken.

JYPin taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu keskiviikkona omat hanskansa tiskiin lyönyttä Sportia vastaan. Jukka Rautakorven luotsaaman ryhmän takamatka pleijaripaikkaan on kohtuullisen pitkä, mutta otteluohjelma on suosiollinen.

Kymmenessä ottelussa on tarjolla yhteensä 30 pistettä. Niin sanottuja kuuden pisteen otteluita ovat pelit Sportia, KooKoota, HPK:ta ja Jukureita (kahdesti) vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat