HIFK:n kulisseissa tapahtuu siirtoikkunan loppumetreillä – Tobias Salmelainen myöntää: Tämä osasto ajettu ahtaalle

KalPa tekee 1-0-maalin, HIFK-luotsi Ville Peltonen protestoi ratkaisua 5:23
HIFK:n pisteputki katkesi perjantaina. Ottelussa nähtiin kyseenalainen maali, josta Ville Peltonen otti rajusti lämpöä.

Helsingin IFK:n urheilupomo Tobias Salmelainen vahvistaa MTV Urheilulle, että radikaalin viremuutoksen tehneen suurseuran kulisseissa on toimintaa siirtorajan kynnyksellä. 

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoo MTV Urheilulle, että seura on edelleen aktiivinen vahvistusten tiimoilta. Puolustuspäähän katsotaan täsmävärväystä loppuun asti.

– Pakisto on ollut aika ahtaalla pidemmän aikaa. Olemme valmiina reagoimaan, Salmelainen lausuu. 

Puolustajista Kasperi Kotkansalo ja Otto Salin ovat sivussa vielä useita viikkoja. 

Dramaturgisesti poukkoilevaa kautta pelaava HIFK on ollut toimelias pelaajahankintojen osalta läpi kauden. Kesken sesongin joukkuetta vahvistamaan on hankittu Kristian Vesalainen, Kevin Roy, Christian Kåsastul ja Victor Berglund.

Pudotuspelihaaveensa Liigassa romukoppaan heittäneet joukkueet myyvät parhaita tähtiään kovalla vimmalla. Helsinkiläisiä ei kotimaan tyhjennysmyynnissä ole onnistanut. 

– Totta kai olen ollut yhteydessä. Kun katsoo, mihin pelaajat ovat suunnanneet, on siitä laskettavissa 1+1, mistä on eniten maksettu, Salmelainen viittaa SaiPaan ja Sportiin. 

HIFK on kääntänyt kurssinsa jyrkästi kuluvalla SM-liigakaudella. Sesongin ensimmäinen puolikas oli seurahistorian heikoin nykypistelaskun aikana.

Vuodenvaihteen tuntumassa kaikki muuttui. HIFK hipoi hiljattain jälleen seuraennätystä. Tällä kertaa pisteputken mitassa. 16 ottelua käsittäneen letkun aikana helsinkiläiset keräsivät 37 pistettä.

Nousukausi nosti joukkueen mukaan taisteluun jopa suorasta puolivälieräpaikasta. Kun otteluita on jäljellä 12, on sijoitus nyt kahdeksas. 

– Joulusta asti jokainen piste on ollut hyvin merkityksellinen. Siihen tilanteeseen laitoimme itsemme syksyllä, Salmelainen tiivistää.

SM-liigan siirtoraja umpeutuu keskiviikkona klo 23:59.

Lue myös:

    Uusimmat