Kohukaupustelu kannattaa – Liiga-seuran pomo paljastaa tyhjennysmyynnin rahallisen merkityksen: "Mittavista puhutaan"

Vaasan Sportin päävalmentaja Risto Dufva anoi armoa Antti Pennaselta 0:28
Vaasan Sportin päävalmentaja Risto Dufva anoi maanantaina armoa Antti Pennaselta

Vaasan Sportin toimitusjohtajan Tomas Kurténin mukaan joukkueen tyhjennysmyynnin vaikutus talouteen on massiivinen.

Lauantaina vaasalaisseura ilmoitti, että kausi on pudotuspelitaistelun osalta paketissa. Pelaajia myydään ja vuokrataan taloudellisen kompensaation vuoksi. 

Seurapomo Tomas Kurtén paljastaa, että sisään tulevan paikkausrahan määrä on lähes elintärkeä jatkon kannalta. 

– Tullaan ulos näiden (tarkkojen lukujen) kanssa myöhemmin, mutta mittavista puhutaan, sen voin sanoa, Kurtén avaa.

Seuran ovat tähän mennessä jättäneet runkopelaajista Jens Lööke, Simon Hjalmarsson, Niko Hovinen, Valtteri Viljanen, Emil Johansson ja Shaun Heshka.

Tähtipelaajista saatava kompensaatio ja palkkakulujen säästäminen on niin merkittävä, että vastaavaan olisi kentällä menestymällä tarvittu useampi kotiottelu pudotuspeleissä. 

– Jos olisimme pelanneet puolivälierissä, niin se lopputulos olisi ollut (taloudellisesti) saman verran tai ehkä jopa parempi, Kurtén arvioi. 

Toimitusjohtaja korostaa, että ilman kiistanalaista ratkaisua tilanne olisi ajanut Sportin äärimmäiseen haastavaan tilanteeseen taloudellisesti. 

"Pettyneitä ja kärkkäitä kommentteja"

Kiekkokansaa viikonloppuna kohahduttaneesta ilmoituksesta nousi erityisen huomion kohteeksi yksi Kurténin lausuma näkemys.

– Pudotuspeleistä ulos jääminen toisena kautena peräkkäin on sekä erittäin harmillista, että kallista, Kurtén asetteli sanansa aiemmassa tiedotteessa.

Tuolloin pudotuspeliviivaan oli yhdeksän pistettä, ja otteluita jäljellä kaksitoista. Näkemystä pidettiin urheilullisesti erikoisena. Sittemmin tilanne heikentyi, kun Ilves murskasi maanantaina repaleisen kokoonpanon jalkeille saaneen kotkaparven.

Kurténin puhelimeen ei ole kilahdellut raivosoittoja kiekkoa seuraavilta ihmisiltä, mutta hän tiedostaa näkemyksenä herättäneen tunteita ympäri perinteistä mediaa ja somea. 

– Paljon pettyneitä ja hyvin kärkkäitä kommentteja. Se on totta kai ymmärrettävää. 

Negatiivisen ryöpyn vastapainoksi Sport sai merkittävän tuen seuran viralliselta kannattaryhmältä Red Armylta. Kollektiivi julkaisi oman tiedotteensa maanantaina. 

– Ei voi kuin hattua nostaa. Se on poikinut muitakin ymmärtäviä ja positiivisia palautteita, toimitusjohtaja kiittelee uskollisia kannattajia. 

Sport pelaa seuraavan kerran keskiviikkona. Vastassa on JYP, joka päätti olla aloittamatta tyhjennysmyyntiä. 

Lue myös:

    Uusimmat