Kommentti: SM-liigaseura löi hanskat tiskiin pöyristyttävällä tavalla – selitykset eivät kestä tarkastelua

Maalikooste: Sport - Jukurit 6:28
Tähän se sitten katkesi – Sport hävisi perjantaina jatkoajalla Jukureille

Vaasan Sport ilmoitti lauantaina luovuttavansa kuluvan SM-liigakauden osalta. Seuran tiedote on ainakin näennäisen rehellistä puhetta, mutta ajankohta ja argumentit herättävät valtavia kysymyksiä vaasalaisesta yhteenlaskutavasta, kirjoittaa MTV Urheilun Jere Hultin.

– Vaasan Sport on päättänyt myydä ja vuokrata joitakin pelaajia loppukauden ajaksi.

Näin alkaa lauantai-iltana tarjoiltu tiedote. Seuran toimitusjohtaja Tomas Kurtén laittaakin sitten seuraavilla riveillä kauden pakettiin lähes ennustajan elkein.

– Pudotuspeleistä ulos jääminen toisena kautena peräkkäin on sekä erittäin harmillista, että kallista. Näillä säästötoimenpiteillä saamme paikattua ainakin osan puuttuvista ottelutuotoistamme, Kurtén kertoo.

Sport on SM-liigassa ennen lauantain kierrosta sijalla 13. Sillä on jäljellä 12 ottelua, joista on mahdollista kerätä 36 pistettä. Pudotuspeliviivaan on juuri nyt matkaa yhdeksän pistettä. 

Luovutuspäätös on urheilulliselta kannalta suorastaan pöyristyttävä. Mieleeni ei suljetun sarjan kiroista tule heti vastaavaa, vaikka tyhjennysmyynnit ovat nykymuotoisessa SM-liigassa kevään merkki. Sportilla on – tai ainakin oli kaikki mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin.

Vain muutamana esimerkkinä mainittakoon, että vaasalaisia edellä sarjataulukossa oleva KooKoo on koko Liigan surkein kotijoukkue, ja HPK taistelee pahan hyökkääjäpulan kanssa. Tilanne tulee elämään viimeiset puolitoista kuukautta, Lappeenrantaa lukuunottamatta. 

Kuten MTV Urheilu on viime viikkoina selvittänyt, keskustelu suljetun sarjan muutostarpeista käy Liigan kulisseissa kuumana. SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen vahvisti hiljattain, että muutoksin tarvitaan kahden kolmasosan enemmistö liigaosakkaiden äänistä. 

Hiltunen toimii myös Vaasan Sportin hallituksen puheenjohtajana, ja avaa seuran tiedotteessa omalta osaltaan strategista näkökulmaa tuoreen päätöksen taustalla.

SM-liigan puheenjohtajan joukkue heitti siis pyyhkeen kehään, kun urheilullisella puristamisella kaikki mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat edelleen auki.

Toivottavasti toukokuussa nähdään isoja muutoksia. Mikähän mahtaa olla Vaasan Sportin kanta esimerkiksi liigajoukkueiden supistamisen suhteen? 

Lue myös:

    Uusimmat