Mainos

Nyt on paha: Toinen toistaan harmaampia suomalaiskaupunkeja – erotatko toisistaan?

Joku voisi luulla vuoden 2019 Asuntomessukaupunkia Kouvolaa yhdeksi Suomen harmaimmista kaupungeista etenkin näin marraskuussa, mutta tällä viikolla eri puolilta Suomea otetut kuvat osoittavat, että harmaata löytyy muualtakin. Testi löytyy jutun lopusta. Oikeat vastaukset löydät artikkelin lopussa olevien juttulinkkien alta.

Tee leikkimielinen testi ja ota selvää kuinka hyvin tunnistat pilvimassan alla kyyhöttäviä kaupunkeja. Kouvolaan on perinteisesti yhdistetty mielikuvia harmaudesta myös arkkitehtuurin osalta, mutta tosiasiahan on, että suurin osa Suomen kaupungeista on täynnä harmaita kerrostaloja.

Äänestä tämän vuoden paras messutalo 

Tilastot vahvistavat myös, ettei Kouvola ole mitenkään erityisen harmaa myöskään auringonvalon määrässä mitattuna. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että aurinko paistaa Kouvolassa marraskuussa tyypillisesti 27 tuntia koko kuun aikana, samanlaisia lukemia mitataan myös muun muassa Ilmatieteen Lappeenrannan mittauspisteessä.

Kouvolan harmaudesta löytyy värikäs historia

Ensi kesänä Suomen suurin asumisen tapahtuma Asuntomessut järjestetään Kouvolassa. Messualue rakentuu historiallisiin maisemiin, sillä Pioneeripuiston asuinalue nousee vanhojen, suojeltujen kasarmirakennusten oheen. Varuskuntahistoria punatiilisine rakennuksineen hallinnoi maisemaa. Osa vanhoista rakennuksista on ajan saatossa remontoitu asunto- ja liiketilakäyttöön.

1900-luvun alun kauniit vanhat rakennukset ovat kaukana kaupunkimaisemaa hallinnoivasta harmaasta betonista. Katso vaikka itse!

Testi löytyy kuvien alta.

Oikeat vastaukset linkkien alla:

Lue lisää Asuntomessut-aiheista:

Vastaukset testiin:

1. Helsinki

2. Pori

3. Äänekoski

4. Lahti

5. Kouvola

6. Oulu

7. Mikkeli

8. Iisalmi

9. Jyväskylä

10. Hämeenlinna

Lue myös:

    Uusimmat