Mainos

Nämäkin kierrätyslöydöt on bongattu kirppareilta – seitsemän vinkkiä second handin hankkimiseen

Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena. Tiedostava sisustaja hankkii kotiinsa myös second handia.

Ilmastohuoli käskee hillitsemään kulutusta, mutta tekisi niin mieli laittaa kotia uuteen uskoon. Tuttua? Sisustaa voi kuitenkin myös ostamatta uutta. Boheemi sisustustyyli ja retrot kirppislöydöt ovat myös trendikkäitä.

Asuntomessujen Villa Karhu sisustettiin kirppislöydöillä

Voit käydä katsomassa kierrätyslöydöillä sisustetun Porin asuntomessujen Villa Karhun Suomen Asuntomessujen virtuaalipalvelussa.


Kierrätyslöytöjen tekeminen vaatii paneutumista. Siinä missä uutta ostava voi valita katalogista tarvitsemansa tuotteen, kirppistelijä saattaa joutua etsimään haluamaansa huonekalua pitkäänkin. Kärsivällisyys onkin kierrätyslöydöillä sisustavan tärkein ominaisuus.

Konkreettiset kirpputorit tai kierrätyskeskukset eivät enää ole käytettyä tavaraa etsivän ainoat mahdollisuudet shoppailla. Mahtavia löytöjä voi tehdä nykyisin myös netissä, kun tavarat vaihtuvat ihmiseltä toiselle Facebookissakin.

Nopeus on valttia Facebookin kirppareilla. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa olevat rottinkituolit olivat haluttua tavaraa. Myös (kuva alla) trendikäs kaktus on bongattu FB-kirpparilta. Huolimatta kasvin korkeahkosta hinnasta (50 euroa), ehti tähänkin ilmoitukseen muodostua epätoivojono pian sen ilmestymisen jälkeen.

Näin teet parhaat second hand -löydöt:

  • Ole kärsivällinen. Parhaat kierrätyslöydöt vaativat aikaa ja useampia kierroksia kirppareilla. Tavarat vaihtuvat erityisesti pääkaupunkiseudun itsepalvelukirppiksillä tiuhaan, joten niillä kannattaa vierailla usein. Kierrä samalla useampia kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia.
  • Pidä silmällä ilmoituksia kirppistapahtumista, pihakirppiksistä ja kurkkaa aina roskalavoille.
  • Aseta nettihuutokauppoihin vahdit huonekaluille ja tavaroille, jotka ovat tähtäimessäsi.
  • Liity oman alueesi Facebook-kirpputorille. Jos käytössäsi on auto, kannattaa seurata myös muiden alueiden ja paikkakuntien Facebook-kirppiksiä.
  • Jos teet kiinnostavan löydön Facebook-kirpputorilla, kannattaa toimia nopeasti. Sillä välin, kun jahkailet ostostasi, joku muu on jo ehtinyt varata tuotteen.
  • Katsasta myös ulkomaisten nettihuutokauppojen tarjonta, varsinkin jos etsit jotakin erikoisempaa sisustuselementtiä. Esimerkiksi eBayssa, Etsyssa ja Vestiaire Collectivessa myydään sisustustavaraa ja huonekalujakin. Myös esimerkiksi Ellos myy uuden tavaran lisäksi käytettyjä kodin tavaroita.
  • Jos etsit jotakin tiettyä tavaraa, voit myös tehdä siitä ostoilmoituksen nettihuutokauppoihin ja Facebook-kirpputoreille.

 

Lue myös:

    Uusimmat