Mika Häkkiseltä ytimekäs linjaus Valtteri Bottaksen koko kaudesta – pieni piikki myös Red Bullin suuntaan

F1-kausi 2019 päättyi viime viikonloppuna Abu Dhabissa. Lewis Hamilton varmisti jo aiemmin mestaruutensa, mutta kaiken kruunuksi britti löi pöytään mykistävän näytteen osaamisestaan, vielä viimeisessä kisassa. F1-sarjan kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen jakoi Hamiltonin lisäksi kovia kehuja muun muassa tämän tallikaverille, Valtteri Bottakselle.

Hamilton ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan hän otti varsin ylivoimaisen voiton sunnuntain GP:ssä.

– Lewis hallitsi kisaa, kuulosti rauhalliselta ja keskittyneeltä puhuessaan kisainsinöörilleen tiimiradiossa ja näytti erittäin tyytyväiseltä kisan jälkeen. Hän täyttää ensi kuussa 35 ja on huippuvireessä, Häkkinen kirjoittaa Unibetin kolumnissaan.

Häkkisen mukaan muut F1-kärkitallit eivät haastaneet Mercedestä läheskään optimaalisella tavalla.

– En millään muotoa arvostele Pierre Gaslya tai Alex Albonia, mutta jos Maxilla olisi ollut tasaisia suorituksia ajava tallikaveri läpi kauden, Red Bull olisi voinut uhata Ferrarin kakkossijaa valmistajien mestaruussarjassa. On merkittävää, että Max sijoittui sekä Charlesin (Leclerc) että Sebastianin (Vettel) edelle.

– Ferrari-kuskit selvästi kirittävät toisiaan, mutta kuten Brasilian kolarointi osoitti, tallipomo Mattia Binotton haasteena on saada heidät puhaltamaan yhteen hiileen samalla tavalla kuin Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas tekevät Mercedeksellä, Häkkinen pohtii.

Hamiltonin lisäksi myös toinen Mercedes-jäsen saa kovia kehuja.

– Kausi 2019 oli Valtterin uran paras, ja hän on todella kehittynyt vuoden aikana, Häkkinen linjaa ytimekkäästi.

– Mielestäni Hamilton ja Bottas ovat sarjan vahvin parivaljakko nopeuden, lahjakkuuden, kokemuksen ja ajattelutavan suhteen, kaksinkertainen F1-maailmanmestari jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat