Max Verstappenin toiselta tallilta saama apu herätti Mika Häkkisen huomion – "Joskus on helppo unohtaa"

1:53
Startti: Max Vestappen nousee jo neljänneksi, Valtteri Bottaksella vaisu lähtö

F1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen näkee, että Mercedeksen Lewis Hamiltonilla on nyt ”etu puolellaan” kuskien mestaruustaistossa.

Hamilton ajoi sunnuntain Qatarin GP:n voittoon näytöstyylillä. Mercedeksen brittikuski oli ylivoimainen lauantain aika-ajossa, eikä hän luopunut sunnuntain kisassa missään vaiheessa ykköspaikastaan.

– Vaikka Max Verstappen johtaa mestaruussarjaa kahdeksalla pisteellä, Mercedes on vastannut antamalla Lewisille auton, jolla hän pystyy toden teolla puolustamaan titteliään. Sunnuntaina Lewisilla oli tilanne täysin hallinnassaan vahvan aika-ajosuorituksen jälkeen. Hänen Mercedeksensä ei kulkenut suorilla ihan yhtä ylivoimaisesti kuin Brasiliassa uuden moottorin turvin, mutta Qatarin mutkissa autolla oli silti selvä etu Red Bull Hondaan nähden, Häkkinen pohtii Unibetin kolumnissaan.

Sunnuntain kisassa yksi tilanne iski Häkkisen silmään.

– Oli mielenkiintoista nähdä Pierre Gaslyn auttavan Maxia nousemaan sijan. Joskus on helppo unohtaa, että Red Bull omistaa kaksi F1-tallia. Kun mestaruus on pelissä, ei ole yllätys, että Red Bull Racing ja Alpha Tauri tekevät yhteistyötä tarpeen tullen, Häkkinen mietti.

Häkkinen otti huomioon myös Valtteri Bottaksen kovan kohtalon.

– Valtterin, Pierren, George Russellin ja Nicholas Latifin rengasrikot osoittivat, miten ankara Qatarin rata oli eturenkaille, etenkin vasemmalle eturenkaalle. Se oli taas muistutus siitä, että kun mennään aivan uudelle radalle, talleilla riittää opittavaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja