Mika Häkkiseltä painokas huomio Kimi Räikkösen F1-urasta – "Ihan käsittämätöntä"

Kimi Räikkösen pitkä F1-ura päättyy tähän kauteen. Räikkönen ilmoitti asiasta keskiviikkona Instagram-tilillään. F1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen ihailee sitä, miten pitkään Räikkönen on jaksanut formuloiden hullunmyllyä.

Räikkönen debytoi autourheilun kuninkuusluokassa jo vuonna 2001. Hän jätti sarjan kauden 2010 jälkeen, ajaen muissa luokissa kahden vuoden ajan.

Nykyään Räikkönen on F1-sarjan konkareiden konkari. Hän on ajanut enemmän kisoja kuin kukaan muu kuljettaja.

– Kimin ura on aivan uskomattoman pitkä. Nostan hattua hänelle. Arvostan sitä energiaa ja voimaa, jonka avulla hän on pystynyt ajamaan noin pitkään, Häkkinen sanoi W Series -sarjan suomalaiskuskin Emma Kimiläisen kanssa järjestetyssä haastattelutilaisuudessa.

Häkkinen painottaa sitä, ettei F1-sarjassa ajaminen ole pelkkää kisaamista.

– On todella kuluttavaa matkustaa ympäri maapalloa, hoitaa edustustehtäviä ja samaan aikaan keskittyä itse työhön. Ja kun työ ei ole vain voittamista ja samppanjan ruiskuttamista, vaan siellä kysytään koko ajan sitä, että mikä autossa on ongelmana ja niin edelleen.

– Se, että hän on jatkanut näin pitkään, on ihan käsittämätöntä. Arvostan sitä todella paljon, Häkkinen ylistää Räikköstä.

Räikkönen täyttää lokakuun puolessa välissä 42 vuotta. Hän on napannut tällä kaudella kaksi MM-pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat