Mika Häkkinen väläyttelee: ”uskomattoman” Lewis Hamiltonin valta-asema uhattuna Mercedeksellä

F1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen uskoo, että viime kaudeksi Mercedekselle vaihtanut George Russell voi hyvinkin kammeta Lewis Hamiltonin jalkoihinsa. Tämä tietäisi samalla sitä, että Hamiltonin sisäinen valta-asema Mercedeksellä olisi koetuksella.

Russell hyppäsi Mersulle kauden 2021 jälkeen. Hän korvasi Valtteri Bottaksen, joka siirtyi Alfa Romeolle.

Vaikka Mercedes oli viime vuoden alkuvaiheilla vaikeuksissa uusien sääntömuutosten jäljiltä, löysi saksalaistalli vauhtia kauden edetessä.

Samaan aikaan Russell takoi vuodenvarmaa tulosta. Kaikki huipentui Brasiliassa, missä Russell otti Mercedeksen kauden ainoan voiton – Hamiltonin nokan edestä.

– Se, mitä Russell teki Brasiliassa, oli jotain uskomattoman hienoa, F1:n vuoden 1998 ja 1999 maailmanmestari Mika Häkkinen sanoi Top Gearille.

– Mercedes vei valtavasti autoaan eteenpäin, minkä myötä he pääsivät taas voittokantaan kiinni. Nyt kysymys kuuluu, pystyykö Russell jatkamaan tuolla linjalla?

– Jos hän pystyy hyödyntämään Mercedekseltä ja yleisesti F1:stä saatua kokemustaan, hän voi pitää Lewisin takanaan. Se olisi vakuuttava temppu, Häkkinen perkaa, summaten:

– Lewis on kuitenkin aivan uskomaton tapaus. Uskomaton persoona ja uskomaton kuljettaja. Jos George pitää hänet takanaan, Englannissa voidaan miettiä, että ”wow, mikä kuljettaja meillä onkaan”, Häkkinen maalailee.

Hamilton on ollut Mercedeksen ykköskuljettaja kaudesta 2013 lähtien. Hänen valta-asemansa on horjunut käytännössä vain kerran, kaudella 2016, kun hänen tallikaverinsa Nico Rosberg voitti kuljettajien maailmanmestaruuden. Tuoreeltaan Mercedeksen uusi kuski Russell on laittanut F1:n seitsenkertaisen maailmanmestarin koetukselle.

Russell nappasi Mercedes-tulokaskaudellaan 275 MM-pistettä, ollen kuljettajien taulukossa neljäs. Alkukaudella vaikeuksissa ollut Hamilton oli kuljettajien MM-sarjassa kuudes (240 pistettä).

Lue myös:

    Uusimmat